Damijana Medved
Matej Kržišnik
Marcel Krek

Na mednarodno kolesarsko dirko po Sloveniji tudi bogoslovci

05.05.2015, 10:35

Bogoslovci in študentje 5. letnika Enovitega magistrskega študija na Teološki fakulteti so se odločili, da bodo na kolesarski dirki po Sloveniji "naredili promocijo za nove delavce v Gospodovem vinogradu, v katerem bomo tudi sami orali, sejali, zalivali in prosili Gospoda, da daje rast".

Kot so sporočili, želijo širšo javnost in medije seznaniti o duhovnih in redovnih poklicih, po katerih kliče "suha slovenska zemlja in vabi, da bi s sodobnim, predvsem pa drugačnim načinom oznanjevanja pokazali na potrebnost duhovnikov v naši družbi".

V dneh od 7. do 10. maja 2015, ko bo potekala mednarodna kolesarska dirka po Sloveniji, bodo z enim kolesarjem in dvema spremljevalnima voziloma poskrbeli, da bodo na njej vidni tudi apostoli ali na kolesu ali v avtu in ob njem. "Želimo, da bi tudi mediji in mladi videli, da obstajajo mladi, ki vidijo izpolnitev svoje poklicanosti v darovanju svojega življenja za druge, da so na razpolago z vsem kar so Gospodu, da po njih oznanja nebeško kraljestvo," so zapisali v sporočilu pred dirko.

Ekipo bomo v dneh dirke spremljali tudi v programu Radia Ognjišče.

Dirka
Dirka © ARO

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija , Cerkev na Slovenskem

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Nekdanji minister Ingo Pasch (photo: Rok Mihevc) Nekdanji minister Ingo Pasch (photo: Rok Mihevc)

Umrl minister v prvi vladi Ingo Paš

V 81. letu starosti je umrl Ingo Paš, minister v prvi vladi v samostojni Sloveniji, so sporočili iz družinskega kroga. Bil je odvetnik, sodni tolmač, ustanovitelj in dolgoletni predsednik Zbornice ...

Papež v Grčiji (photo: Divisione Produzione Fotografica) Papež v Grčiji (photo: Divisione Produzione Fotografica)

Odmikanje od demokracije v Evropi

Papež Frančišek svoje 35. mednarodno potovanje nadaljuje v Grčiji. V Atenah, zibelki demokracije, je izrazil zaskrbljenost zaradi odmikanja od demokracije v Evropi. Evropske voditelje je pozval, ...