Maja MorelaMaja Morela
Miha MočnikMiha Močnik
Petra StoparPetra Stopar

Binkoštna devetdnevnica

Cerkev na Slovenskem | 12.05.2015, 08:00 Petra Stopar

V cerkvi Sv. Jožefa v Ljubljani se bo v četrtek, na praznik Gospodovega vnebohoda, začela neprekinjena molitev pričakovanja Svetega Duha. Binkoštna devetdnevnica bo ob branju in premišljevanju nekaterih evangeljskih odlomkov trajala do binkoštnega jutra, 24. maja.

K molitvi v znamenju prve - »jeruzalemske« - devetdnevnice, ki se bo začela v četrtek zvečer, vabi Zavod Božji otroci skupaj z jezuiti. Vsak dan bo po sv. maši v cerkvi sv. Jožefa ob 19. uri sledil nagovor p. Tomaža Podobnika o Svetem Duhu, prav tako tudi po jutranji sv. maši ob 7. uri v Marijini kapeli.

Molitvi se lahko pridruži vsak, ne le z neposredno prisotnostjo, ampak tudi doma, saj bodo za to priložnost nagovori objavljeni tudi na spletnih portalih YouTube, skupaj z razlago evangeljskih odlomkov pa tudi na Facebook profilu Zavoda Božji otroci. Če boste molili doma, se za sodelovanje lahko prijavite na številki 041 311 185. Če boste molili v cerkvi, ponoči v Marijini kapeli, pokličite na številko 051 265 997 ali sporočite čas, ko bi molili, na elektronski naslov bozjiotroci.zavod@gmail.com.

Po možnosti vzemite s seboj Sveto pismo, brevir, molitvenik in pesmarico. Kot pravijo v Zavodu, so dobrodošle tudi skupine, še posebej z glasbili. Za nočno bdenje priporočajo toplo obleko in obutev, ker pa bo v dveh dvoranah možno počivati ali spati, je treba prinesti spalno vrečo. Vabijo vse, da "ohranimo duhovno zbranost vse ure te neprekinjene devetdnevnice, in poleg molitve dodamo tudi kakšno pokoro in dobra dela". "Bodimo ena duša in eno srce med seboj, v ljubezni do vseh ljudi, da bomo deležni obiska Svetega Duha, ki more edini - zlasti v teh hudih časih - oživiti srca, družinske skupnosti, družbo, Cerkev in ves svet!" so še zapisali v vabilu.

Na binkoštni praznik, v nedeljo, 24. maja, se bo devetdnevnica sklenila s skupno zahvalno molitvijo in slovesno sveto mašo.

Cerkev na Slovenskem
Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...