Maja MorelaMaja Morela
Marko ZupanMarko Zupan
Marcel KrekMarcel Krek

SSK vabi na tabor otrok

| 21.04.2015, 16:54 Matjaž Merljak

Svetovni slovenski kongres SSK letos pripravlja že 19. poletni tabor otrok – tokrat v CŠOD Rak, v bližini Cerknice.

Iz SSK posredujemo prošnjo, da vas, dragi starši otrok, ki se po svetu v različnih tečajih in šolah učijo slovenskega jezika in bi radi bolje spoznali Slovenijo, obvestimo o tej možnosti.

Udeleženci dopoldneve preživijo ob spoznavanju slovenščine razdeljeni so v tri skupine (začetniki, nadaljevalci in izpopolnjevalci), popoldneve pa ob spoznavanju Slovenije, njene kulture in običajev.

Ne kaj utrinkov s prejšnjih taborov si lahko ogledate v spletni galeriji SSK

Za vse ostale informacije glede Tabora se obrnite na Luka Klopčiča, dosegljiv je na e-naslovu: luka.klopcic@slokongres.com ali telefonski številki 00386 1 24-28-552.

SSK tabor otrok 2015
SSK tabor otrok 2015 © SSK

Veselje do življenja je preplavilo ulice Kopra (photo: Robert Hlede) Veselje do življenja je preplavilo ulice Kopra (photo: Robert Hlede)

Urša Cankar Soares: Tega nismo pričakovali... #foto

Število udeležencev prvega Pohoda za življenje v Kopru je preseglo vsa pričakovanja. Na slavljenju življenja se je namreč zbralo kar tisoč ljudi vseh starosti, veliko mladih, starih staršev in ...

Vojaki priromali pred baziliko Marije Pomagaj (photo: marija.si) Vojaki priromali pred baziliko Marije Pomagaj (photo: marija.si)

O čem so se vojaki pogovarjali na poti na Brezje?

K Mariji Pomagaj na Brezje vsako leto priromajo pripadniki in pripadnice Slovenske vojske. Za dan romanja izberejo nedeljo ob jubileju ustanovitve Vojaškega vikariata, ki je 21. septembra 2000. ...

Martin Vuk pred plakatom, ki vabi na Pohod za življenje (photo: Martin Vuk) Martin Vuk pred plakatom, ki vabi na Pohod za življenje (photo: Martin Vuk)

V Kopru danes prvič Pohod za življenje

Letos prvi tudi v Kopru pripravljajo Pohod za življenje, ki bo potekal pod geslom: Vsak nerojeni otrok je človek! Začel se bo danes ob 11. uri pred Taverno. Pogovarjali smo se s koordinatorjem ...

Ana in Andrej Mrak ter s. Meta Potočnik (photo: osebni arhiv) Ana in Andrej Mrak ter s. Meta Potočnik (photo: osebni arhiv)

Peter in Ana: Sva malce drugačna od drugih

Ob začetku novega šolskega leta so v pritličju Škofijske klasične gimnazije v Ljubljani postavili na ogled razstavo fotografij lesenih izdelkov Andreja Mraka »Delo in srce za dušo in dom«. Andrej ...

Pristno veselje je radost, ki se zaveda resnosti življenja.  (photo: PixaBay) Pristno veselje je radost, ki se zaveda resnosti življenja.  (photo: PixaBay)

Pristno veselje za smiselno življenje

Kaj je v življenju najvažnejše? To je eno od osrednjih izhodišč v sklopu rednih oddaj s prof. dr. Jožetom Ramovšem za boljše sožitje med nami. V zadnjem septembrskem torkovem srečanju smo govorili ...