Robert BožičRobert Božič
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

Papeževa solidarnost z družinami v Iraku. Ponoven obisk kard. Filonija

Svet | 29.03.2015, 15:51

Papež Frančišek moli za krščanske družine in druge v Iraku, ki so bili žrtve izgona z lastnih domov in vasi, zlasti v mestu Mosul in na ravnini Ninive. Tako je bilo sporočeno s tiskovnega urada Svetega sedeža. Papeževa skrb za te družine je stalna. Mnoge med njimi so se zatekle v iraško avtonomno regijo Kurdistan. Sveti oče si želi, da bi se od tam lahko vrnile nazaj domov in znova začele živeti na zemlji in v krajih, kjer prebivajo že več stoletij in kjer so spletle odnose dobrega sobivanja z vsemi.

Kardinal Filoni ponovno v Irak

Med velikim tednom te družine tako kot Kristus trpijo zaradi krivičnega nasilja, katerega žrtve so postale. Tako so soudeležene v njegovi bolečini. Da bi bil poleg njih, v znamenje bližine, naklonjenosti in v molitveni povezanosti z njimi, se na obisk v Irak ponovno odpravlja kardinal Fernando Filoni, po tem, ko jih je prvič obiskal avgusta lani.

Solidarnost družin iz rimske škofije

Svojemu škofu, kot sporočajo s tiskovnega urada, se v bližini in solidarnosti pridružujejo tudi družine iz rimske škofije. S pomočjo posebne nabirke po župnijah družinam v Iraku pošiljajo velikonočno pecivo, da bi z njimi delile veselje velike noči in jim zaželele dobro, utemeljeno na veri v Kristusovo vstajenje.

Solidarnost tudi z družinami v Nigeriji

Poleg tega bo sveti oče na konkreten način prisoten z znamenjem otipljive solidarnosti. Da pa ne bi pozabili na trpljenje družin na severu Nigerije, je tudi njim preko tamkajšnje škofovske konference poslal znamenje enake solidarnosti.

Vir: Radio Vatikan

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic) Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic)

Bruseljski odmevi na brezno pod Macesnovo gorico

Razstava 3450 umorjenih – Jama pod Macesnovo gorico – slovenski Katin, ki je do 10. maja na ogled v Zavodu sv. Stanislava, je v angleški verziji nagovorila tudi obiskovalce Evropskega parlamenta v ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Kriza srednjega razreda se kaže v krizi učiteljstva. (photo: PixaBay) Kriza srednjega razreda se kaže v krizi učiteljstva. (photo: PixaBay)

Kriza učiteljstva kaže krizo smisla

Evropa ne ve, bi šla naprej - v tem kar si je zgradila v zadnjih štirih tisoč letih, ali bi se vsula same vase, proti vsemu - od evtanazije do uničevanja družine, je izrekel prof. dr. Jože Ramovš, ...