Jure SešekJure Sešek
Andrej NovljanAndrej Novljan
Petra StoparPetra Stopar
La Paz - administrativno glavno mesto Bolivije (foto: ARO)
La Paz - administrativno glavno mesto Bolivije

Papež julija v Bolivijo, Ekvador in Paragvaj

Svet | 23.03.2015, 20:00

Papeža Frančiška v začetku julija predvidoma čaka apostolsko potovanje v Bolivijo, Ekvador in Paragvaj. Bolivijska škofovska konferenca je že ustvarila spletno stran, namenjeno obisku svetega očeta, prav tako bo dogodek mogoče spremljati prek družbenih omrežij Facebook in Twitter.

Organizacijski odbor Svetega sedeža za papeška potovanja je prejšnji teden obiskal vse tri latinskoameriške države. Tam se je srečal z odgovornimi državnimi in cerkvenimi oblastmi. Zdaj bo odbor skupaj s papežem Frančiškom pripravil podrobnejši program apostolskega potovanja.

Vir: Radio Vatikan

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...