Slavi KoširSlavi Košir
Mark GazvodaMark Gazvoda
Helena KrižnikHelena Križnik

Svet krščanskih Cerkva vse verujoče pozval k zavzemanju za vrednoto družine

Slovenija | 12.03.2015, 11:57

Na seji Sveta krščanskih Cerkva v Domu Sv. Jožefa so prejšnji teden izmenjali stališča v zvezi z novelo Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih.

Na seji so sodelovali predstavniki Katoliške Cerkve, Evangeličanske binkoštne Cerkve, Slovenske evangeličanske Cerkve in Srbske pravoslavne Cerkve. Med njimi sta bila tudi škofa evangeličanske in katoliške Cerkve Geza Filo in Stanislav Lipovšek.

Na seji so sprejeli izjavo, da se člani Sveta krščanskih Cerkva ne strinjajo z načinom, da se novela zakona sprejema brez širše javne in strokovne razprave. Vse verujoče pa so pozvali, da naj se zavzamejo za vrednote družine in za takšno zakonodajo, ki bo na primeren način zaščitila družinsko življenje in temeljne pravice otroka.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem, Politika
Osvežitvene vožnje za velikane vožnje (photo: vozimse.si) Osvežitvene vožnje za velikane vožnje (photo: vozimse.si)

Osvežitvene vožnje za velikane vožnje

Vsi, ki vozijo, so bolj ali manj prepričani, da to opravljajo odlično. Če smo čisto pošteni, bi vsakemu od nas koristil napotek, kako smo lahko še boljši. Osvežitvena vožnja je prava izbira, o ...

Študent (photo: pixabay) Študent (photo: pixabay)

Točkujejo se cenzus, uspeh in razdalja

Študenti višješolskega in visokošolskega študijskega programa lahko zaprosijo za bivanje v študentskem domu ali pri zasebnikih za prihajajoče študijsko leto. Kandidati prošnjo za sprejem oddajo ...