Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Papež Frančišek - Angelus (foto: CTV)
Papež Frančišek - Angelus

VIDEO: Papež o Božji ljubezni do nas

Papež in Sveti sedež | 15.03.2015, 12:26 Marta Jerebič

Papež Frančišek je opoldanski nagovor navezal na besede iz današnjega evangelija „Bog je namreč svet tako vzljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina.“

Bog nas ljubi, zares nas ljubi in to zelo. Te besede povzamejo celoten Evangelij, celotno vero in teologijo. Bog nas ljubi z zastonjsko in brezmejno ljubeznijo,“ je poudaril papež.

Bog je svojo ljubezen pokazal predvsem v svojem stvarjenju. V izvoru sveta je namreč svobodna in zastonjska ljubezen Očeta. Kljub temu, da je človek zaradi neubogljivosti izgubil prijateljstvo z Bogom, ga ta ni zapustil moči smrti, ampak mu je v svojem usmiljenju prišel naproti.

Tako kot pri stvarjenju, se tudi v naslednjih etapah zgodovine odrešenja kaže zastonjskost Božje ljubezni,“ je dejal papež in dodal, da je Kristusov križ najvišji dokaz usmiljenja in Božje ljubezni do nas. „Če nam je Oče pri stvarjenju dal dokaz svoje neizmerne ljubezni s tem, da nam je dal življenje, nam je v trpljenju svojega Sina dal dokaz dokazov: prišel je, da je trpel in umrl za nas iz ljubezni. Tako veliko je Božje usmiljenje, saj nas ljubi, nam odpušča. S svojim usmiljenjem Bog odpušča vse in vedno,“ je še poudaril papež.

Na današnjo papeško nedeljo lahko dodamo še tale njegov stalni poziv: „Ne pozabite moliti zame.

Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.