Jure SešekJure Sešek
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Petra StoparPetra Stopar

Novakova: Koalicija s pomočjo ZL vsiljuje ideološki boj

| 11.03.2015, 17:55 Rok Mihevc

Odbor DZ za izobraževanje, znanost, šport in mladino je na redni seji pod prvo točko obravnaval spremembe odloka o preoblikovanju Univerze v Ljubljani.

Med drugim je bila s temi spremembami predlagana razširitev klasifikacije študijskih dejavnosti za Teološko fakulteto Univerze v Ljubljani z dejavnostjo “izobraževalne vede in izobraževanje učiteljev”. Dve izmed koalicijskih strank, SD in DeSUS, želita Teološki fakulteti to onemogočiti, zato sta vložili amandma, ki bi to razširitev črtal. Ob sprejemanju dnevnega reda pa se je temu spornemu dejanju pridružila še ZL.

Ljudmila Novak, članica odbora in predsednica NSi, je v razpravi na to temo izrazila ogorčenje zaradi načina in vsebine obravnavanega predloga levice, zato je dejala: “Teološka fakulteta je bila leta 1919 ena izmed petih fakultet, ustanoviteljic Univerze v Ljubljani. Od leta 1949 do 1992 je bila izključena iz univerze. Ko poslušam predloge SD, DeSUS in ZL, imam občutek, da bi jo najraje ponovno prepovedali. Ni prav, da predstavniki Teološke fakultete niso bili povabljeni k tej točki, ki jih še kako zadeva.”

Prav tako je izrazila razočaranje krščanskih demokratov nad nivojem današnje razprave in protestirala zaradi nizkotnega sovražnega govora, ki ga vedno pogosteje izvaja poslanec ZL Miha Kordiš. “Slovenija ima številne težke in pereče težave, levica in radikalna levica pa tukaj meče pasje bombice in ustvarja dimno zaveso, spodbuja ideološki boj, da bi zakrila svojo nezmožnost ponuditi in izvesti rešitve,” je dejala v svoji razpravi.

Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...