Maja MorelaMaja Morela
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Tone GorjupTone Gorjup
Molitev v radijski kapeli (foto: Izidor Šček)
Molitev v radijski kapeli

Združeni v molitvi za ohranitev vrednote družine!

| 21.02.2015, 16:01

Slovenski škofje nas vabijo, da se povežemo v skupni molitveni devetdnevnici v čast Svetemu Duhu za ohranitev vrednote družine. K pomnoženi molitvi smo povabljeni zaradi sprememb zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerij. Če bodo spremembe sprejete, potem ne bo več pisalo, da zakon skleneta moški in ženska, ampak dve osebi. S spremembami želijo predlagatelji redefinirati pojem družine, pa čeprav je ta poskus javnost že zavrnila z referendumom leta 2012.

V dneh do 3. marca 2015 smo katoličani povabljeni, da se povežemo v skupni molitvi v čast Svetemu Duhu in prosimo za ohranitev vrednote družine kot jo je določil Bog. Več kot odlično spodbudo nam daje za skupno molitev papež Frančišek, ki je v svoji poslanici za letošnji postni čas: „Ne podcenjujmo moči skupinske molitve!“ Sicer pa je že večkrat govoril o molitvi, ki dela čudeže, le verjeti in zaupati moramo.

V času molitvene devetdnevnice bo v programu Radia Ognjišče ob 5.00 zjutraj prenos molitve rožnega venca iz radijske kapele, ob 12.00 pa prenos molitve rožnega venca Božjega usmiljenja.

Jutranja ura za koga ni najbolj všečna, a prepričani smo, da je za iskreno molitev, h kateri kliče „krik srca“ in znamenja časa, potrebna tudi žrtev in dodatni napor. In nedvomno je zgodnje vstajenje za marsikoga velika težava.

Kdor se ne bo mogel priključiti skupni molitvi ob 5.00 in ob 12.00, naj si izbere svojo uro dneva in moli z istim namenom. Radijski prenos molitve ob napovedanih urah je samo priložnost, da se lahko ob isti uri povežemo v molitvi iz različnih krajev Slovenije in po svetu.

Rožni venec Božjega usmiljenja

(moli se na običajnem rožnem vencu)

V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen.

Na začetku:

Oče naš, ki si v nebesih, posvečeno bodi tvoje ime, pridi k nam tvoje kraljestvo, zgodi se tvoja volja, kakor v nebesih tako na zemlji. Daj nam vsakdanji kruh in odpusti nam naše dolge, kakor tudi mi odpuščamo svojim dolžnikom, in ne vpelji nas v skušnjavo, temveč reši nas hudega. Amen.

Zdrava Marija, milosti polna, Gospod je s teboj, blagoslovljena si med ženami in blagoslovljen je sad tvojega telesa, Jezus. Sveta Marija, Mati božja prosi za nas grešnike zdaj in ob naši smrtni uri. Amen.

Verujem v Boga Očeta, vsemogočnega stvarnika nebes in zemlje. In v Jezusa Kristusa, Sina njegovega edinega Gospoda našega, ki je bil spočet od Svetega Duha, rojen iz Marije Device, trpel pod Poncijem Pilatom, križan bil, umrl, bil v grob položen, šel pred pekel, tretji dan od mrtvih vstal in šel v nebesa. Sedi na desnici Boga Očeta, vsemogočnega od ondod bo prišel sodit žive in mrtve. Verujem v Svetega Duha, v sveto katoliško Cerkev, v občestvo svetnikov, v odpuščanje grehov, vstajenje mesa in večno življenje. Amen.

Na očenaševih jagodah (1 krat):

Večni Oče, darujem ti telo in kri, dušo in božanstvo tvojega preljubega Sina in našega Gospoda Jezusa Kristusa -

- v spravo za naše grehe in za grehe vsega sveta.

Na jagodah zdravamarije(10 krat):

Po njegovem prebridkem trpljenju -

- usmili se nas in vsega sveta.

Za sklep desetke (3 krat):

Sveti Bog, sveti Močni, sveti Nesmrtni -

- usmili se nas in vsega sveta.

V imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Amen.

(Obrazec za molitev Rožnega venca Božjega usmiljenja je v obliki dokumeta pdf pripet k članku. Vabljeni, da si ga natisnete, da boste lažje molili.)

Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih) Borut Pahor na Stični mladih (photo: Stična mladih)

Kakšno popotnico Stični mladih daje Borut Pahor?

Le še nekaj ur nas loči do največjega dogodka za katoliško mladino pri nas, Stične mladih. Da gre za zelo pomemben dogodek, priča tudi dejstvo, da se dogodka zadnja leta udeležujejo tudi ...

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...