Štefan IskraŠtefan Iskra
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar
Koncert Neže Bračun Nessy (foto: Andrej Šinko)
Koncert Neže Bračun Nessy

Neža petkovemu večeru dodala piko na i

| 13.02.2015, 23:25 Mateja Feltrin Novljan

V Petkovem zabavnem večeru se je tokrat predstavila Neža Bračun Nessy in dodala dnevu piko na i. Predstavila je svojo prvo zgoščenko Seznam želja. Prijetna zasedba, ki so jo poleg Neže sestavljali njen glasbeni producent in zaročenec Damjan Pančur, tolkalec Klemen Markelj in klaviaturist Marko Volk.

Večer smo prepletali z besedo in glasbo, ki nagovarja s prijetnimi besedili in pridihom conutryja. „Na začetku sva želela pisati in ustvarjati v angleščini, saj ta zvrst, ki nama je všeč, prihaja iz Amerike, a potem sva se odločila za slovenščino,“ pravi Neža, ki v eni od pesmi poje tudi o ameriških sanjah, ki so v resnici veliko manj bleščeče, kot si predstavljava. Vesela sta, da sta našla svoje mesto v slovenskem glasbenem prostoru, da imata svojo publiko in upata, da je bo vedno več. V svoji glasbeni šoli skrbita tudi za podmladek in upata, da bodo mladi talenti lahko našli svoj prostor pod nebom.

Potem ko smo si in si še vedno prepevamo Piko na i, se v teh dneh po radijskih postajah sliši Pod svobodnim soncem, duet, ki je v resnici zelo osebnoizpoveden.

Glasba, ki je v Petkov zabavni večer prinesla veliko lepega, daje dobre upe, da slovenska popularna glasba ne spi in da se rojevajo prijetne pesmi. Vabljeni k poslušanju posnetka Petkovega zabavnega večera.

Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO) Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO)

Dan spomina

Ta četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, smo spet povabljeni na slovesnost na Trg republike v Ljubljani. Štiri civilno ...