Blaž LesnikBlaž Lesnik
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović

Papež molil za preganjane in za žrtve nasilja

Svet | 01.03.2015, 18:44

Papež Frančišek se je pri opoldanskem nagovoru spomnil vseh, ki trpijo zaradi različnih preizkušenj. Med njimi so kristjani v Siriji in Iraku, ki so preganjani zaradi vere. Opozoril je tudi na napetosti v Venezueli.

"Dragi bratje in sestre, žal ne prenehajo prihajati do nas dramatične novice iz Sirije in Iraka o nasilju in ugrabitvah oseb, o nasilju nad kristjani in ostalimi skupinami. Tistim, ki so padli v to dramatično situacijo, želimo zagotoviti, da jih ne bomo pozabili, ampak jim bomo blizu in bomo goreče molili, da bo čim prej konec te nedopustne brutalnosti, katere žrtve so," je dejal sveti oče. V tihi molitvi so se mu pridružili zbrani na trgu pred vatikansko baziliko.

V Venezueli pa se od smrti predsednika Huga Chaveza pred dvema letoma vrstijo protesti. Vlada njegovega naslednika Nicolasa Madura jih nasilno zatira. V preteklem tednu je policija v mestu San Cristobal ustrelila 14-letnika. Papež Frančišek je molil tako zanj kot za ostale žrtve. "Od vseh zahtevam, da zaradi dostojanstva vsake osebe in svetosti človeškega življenja opustijo nasilje, ter spodbujam, naj znova za dobro države stopijo na skupno pot ter vzpostavijo prostor za iskreno in konstruktivno srečanje in dialog," je bil jasen.

Vir: Radio Vatikan

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...