Maja MorelaMaja Morela
Miha MočnikMiha Močnik
Petra StoparPetra Stopar

VIDEO: Nadškof Zore na molitveni devetdnevnici za ohranitev družine

Cerkev na Slovenskem | 24.02.2015, 08:46 Marta Jerebič

Molitvene devetdnevnice za ohranitev družine, ki smo jo včeraj začeli na Radiu Ognjišče in ki jo je podprla Slovenska škofovska konferenca, se je danes zjutraj udeležil tudi ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore.

Po molitvi rožnega venca je za naš radio kratko spregovoril o tem, kako se moramo kristjani nasloniti na Očeta, na Božjo moč in ljubezen, zlasti v časih, ko doživljamo preizkušnjo ali nasprotovanje.  »Takrat se moramo še posebej močno nasloniti na Boga. In to storimo v molitvi, na ta način, da smo neprestano z njim, kajti Jezus pravi, da je treba vedno moliti in se ne naveličati. In prav pred naveličanostjo nas svari papež Frančišek, ki pravi, da se Bog nikoli ne naveliča usliševati nas, biti nam blizu, odpuščati nam, nas sprejemati. Pomembno je, da se tudi mi ne naveličamo prihajati k njemu, trkati na njegovo usmiljenje, trkati na njegovo srce, da se ne naveličamo sklepati roke, v močni veri, da je Bog v resnici blizu in da nam želi dobro, da nas želi po poteh tega življenja pripeljati v veselje svoje večnosti. Zato vas vse vabim, da vztrajamo v molitvi, in hkrati prosimo Gospoda, naj nam nakloni močno vero, da bo naša molitev prihajala iz zaupanja vanj.«

Vabimo vas torej, da se prek naših valov tudi jutri ob 5. uri zjutraj in ob 12. uri povežete v molitvi za ohranitev družine.

Cerkev na Slovenskem
Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...