Jure SešekJure Sešek
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović
Otroci in prikaz Jezusovega rojstva v Hamiltonu (foto: Vestnik slo. župnije v Hamiltonu)
Otroci in prikaz Jezusovega rojstva v Hamiltonu

Božič in novo leto v Hamiltonu

| 06.01.2015, 12:16 Matjaž Merljak

Božič v kanadskem Hamiltonu ni bi bel. Pošiljka snega iz konca novembra se ni obdržala, saj se je otoplilo. Toplo je bilo predvsem v srcih rojakov, saj so v slovenski župniki svetega Gregorija Velikega, ki jo vodi salezijanec Drago Gačnik, na praznik skrbno pripravljali

Priprava je potekala vse štiri adventne nedelje, pa tudi na Miklavževanju, še posebej pa ob božični devetdnevnici. Ta se je nekoliko bolj uveljavila v zadnjih letih in k njej prihaja veliko ljudi.

Zadnje dni adventa je župniku Gačniku v pomoč prišel profesor na Teološki fakulteti v Ljubljani dr. Bogdan Kolar. Na četrto adventno nedeljo sta obiskala skupnosti v 'podružnicah' London-Triglav in Sava Kitchener. Povsod je bila maša in priložnost za spoved.

V ponedeljek in torek pred božičem je bila priprava v Hamiltonu. Na sveti večer je bila maša ob 18.00 v angleščini. Sodeloval so tudi otroci in mladi s svojim programom. Druga sveta maša je ob 22.00. Pred njo je mešani župnijski zbor pel božične pesmi, med mašo pa je pel še moški zbor Majolka. Pri mašah tudi gojijo ljudsko petje, besedila pesmi projicirajo, tako da ljudje lahko sodelujejo. Jaslice že nekaj pripravita zakonca, gospa Olga pa okrasi cerkev.

Na Silvestrovo so se ob 17.30 zbrali pri sveti maši, nadaljevali pa v dvorani, kjer se je zbralo 125 rojakov. Novo leto so dočakali ob zvokih domačega ansambla Murski val.

Praznično tudi ob oltarju župniku Gačniku se je pridružil prof. dr. Kolar
Praznično tudi ob oltarju župniku Gačniku se je pridružil prof. dr. Kolar © Vestnik slo. župnije v Hamiltonu

Božično vzdušje je podrepilo petje župnijskega zbora
Božično vzdušje je podrepilo petje župnijskega zbora © Vestnik slo. župnije v Hamiltonu

Jaslice Hamilton 2014
Jaslice Hamilton 2014 © Vestnik slo. župnije v Hamiltonu

 

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...