Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Brezdomca (foto: Nika Gorenc)
Brezdomca

Papež ob rojstnem dnevu brezdomcem podaril spalne vreče

Svet | 19.12.2014, 10:07

Papež Frančišek je ob svojem 78. rojstnem dnevu brezdomcem podaril tristo spalnih vreč. Kot je včeraj poročal spletni portal Vatican Insider, je spalne vreče minulo sredo zvečer potrebnim po Rimu skupaj s prostovoljnimi pomočniki delil vodja papeške ustanove za apostolske nabirke, nadškof Konrad Krajewski, poroča katoliški tednik Družina.

Spalne vreče so po navedbah omenjenega portala okrašene s papeškim grbom. Nadškof Krajewski je z nekaj švicarskimi gardisti in eno izmed vatikanskih redovnic obiskal železniške postaje in druge kotičke v italijanski prestolnici, kjer se brezdomci najpogosteje zadržujejo, še piše Družina.

Papež Frančišek je minulo sredo dopolnil 78 let. Na Trgu sv. Petra mu je ob tej priložnosti skupina osmih brezdomcev podarila šopek sončnic. Najtežje darilo je sveti oče prejel od kmetijske zadruge iz Španije, ki je v Rim poslala 800 kilogramov perutninskega mesa – pošiljka je namenjena kuhinji za brezdomce, ki jo redno obiskujejo tamkajšnji reveži.

Vir: Družina

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.