Marjan BuničMarjan Bunič
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Na Višarjah pozimi (foto: Rafaelova družba)
Na Višarjah pozimi

Pred nami so znova Višarski dnevi

| 11.12.2014, 13:52 Matjaž Merljak

Rafaelova družba za mlade znova pripravlja srečanje na Svetih Višarjah na Trbižem v Kanalski dolini v Italiji.

Zimski termin letošnjih Višarskih dnevov je od nedelje, 28., do torka, 30. decembra 2014. Srečanje je namenjeno tako smučarjem kot nesmučarjem, težišče dogodka je na večernem srečanju z gosti, so sporočili z Rafaelove družbe.

Prvi večer bo to slovenist in etnolog dr. Marko Terseglav, znanstveni sodelavec Glasbenonarodopisnega inštituta ZRC SAZU v Ljubljani, ki bo spregovoril o osnovah ljudskega pesništva in o stanju slovenske ljudske pesmi danes.

Drugi večer bo gostja profesorica slovenščine in geografije Damjana Kern, zaposlena na Centru za slovenščino kot drugi/tuji jezik, ki bo spregovorila o Slovencih v Kanadi (predvsem o skupnostih v Hamiltonu in Torontu) ter ZDA (o skupnostih v Clevelandu in Lemontu pri Chicagu), ki jih je pred kratkim službeno obiskala.

Dodatne informacije in prijave na tel.: +386 (0)1 438 30 50 (ob delavnikih od 8h do 15h). Lahko pa tudi prek e-pošte: rafaelova.druzba@siol.net.

Projekt finančno podpira Urad vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu 

Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic) Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic)

Bruseljski odmevi na brezno pod Macesnovo gorico

Razstava 3450 umorjenih – Jama pod Macesnovo gorico – slovenski Katin, ki je do 10. maja na ogled v Zavodu sv. Stanislava, je v angleški verziji nagovorila tudi obiskovalce Evropskega parlamenta v ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...