Marjan BuničMarjan Bunič
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Koledniki na Radiu Ognjišče (foto: ARO)
Koledniki na Radiu Ognjišče

Trikraljevska akcija: „Naše veselje za srečo drugih!“

Slovenija | 26.12.2014, 11:38 Tone Gorjup

Misijonsko središče Slovenije tudi letos organizira Trikraljevsko oziroma koledniško akcijo, ki se tradicionalno začenja na god sv. Štefana in končuje na praznik Treh krajev. V njej tudi tokrat sodeluje več kot 300 slovenskih župnij z namenom, da pomagajo pri uresničitvi projektov naših misijonarjev. Akcija poteka pod geslom: Naše veselje za srečo drugih.

Kot nam je povedal ravnatelj Misijonskega središča Stane Kerin, letos zbirajo sredstva za šolo na Madagaskarju v misijonu, ki ga vodi Janez Krmelj, za rehabilitacijski center za odvisnike v Ukrajini, kjer deluje misijonar Tomaž Mavrič, za srednjo šolo v misijonu Toneta Kerina na Madagaskarju in za šolski center v Etiopiji, kjer so slovenski salezijanci. Lani so s trikraljevsko akcijo v slovenskih župnijah zbrali skoraj 363 tisoč evrov. Tudi letos pričakujejo, da bodo lahko z zbranimi sredstvi uresničili zastavljene načrte. Stane Kerin ob tem razmišlja takole:

Vse nas je Bog obiskal po svojem ljubljenem Sinu. Tako nas je vse povezal kot svoje otroke v brate in sestre. Vsi smo torej ena družina in odgovorni drug za drugega. Vsi moramo torej sodelovati med seboj, da nam je vsem vsak dan lepše. Vsi torej lahko gradimo božje kraljestvo po vsem svetu.

Vsi tako postanemo Trije kralji, ki sami iščejo Gospoda, ko ga najdejo, ga obdarujejo in potem veselo sporočilo ponesejo naprej.

Vsem nam ni dano, da bi šli po svetu – naši misijonarji pa so odšli. Oni so naše podaljšane roke. Zato lahko preko njih pokažemo, da nas je Jezus spremenil in povezal, da smo tudi mi modri dobrotniki.

Z veseljem torej podprite Trikraljevsko akcijo, ki z zbranimi darovi omogoča našim misijonarjem, da rešujejo življenja, gradijo šole, ambulante …

V imenu naših misijonarjev, ki so presrečni, da lahko gradijo tako potrebne objekte za otroke in mladino, se vam iskreno zahvaljujemo.

V imenu vseh otrok, ki zaradi vaše vztrajnosti in požrtvovalnosti dobivajo nasmeh na obraz in iskre v očeh, pa vam kličemo: “Bog vam povrni in tudi vas blagoslavljaj!”Naj vas vodi geslo: “Naše veselje za srečo drugih!” še dodaja ravnatelj Misijonskega središča Stane Kerin:

Slovenija, Cerkev na Slovenskem, Sociala
Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic) Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic)

Bruseljski odmevi na brezno pod Macesnovo gorico

Razstava 3450 umorjenih – Jama pod Macesnovo gorico – slovenski Katin, ki je do 10. maja na ogled v Zavodu sv. Stanislava, je v angleški verziji nagovorila tudi obiskovalce Evropskega parlamenta v ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...