Maja MorelaMaja Morela
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar

Ojstra kosa, mrzla rosa

Slovenija | 20.10.2014, 21:00

Konec septembra je v Križah potekalo območno srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž Gorenjske. Nekaj odlomkov s prireditve je prinesla oddaja iz cikla Pevci zapojte, godci zagod'te.

Na njem so se predstavile skupine, ki delujejo znotraj Območnih izpostav Tržič, Kranj in Jesenice. V oddaji smo predstavili odlomke s prireditve, ki je potekala pod okriljem Javnega Sklada RS za kulturne dejavnosti, Območne izpostave Tržič in na kateri se je predstavilo 15 skupin s tremi pesmimi ali vižami.

Na srečanju so nastopili pevci in godci KUD Triglav Slovenski Javornik – Jesenice, Žan Eržen ter mlajši pevci in starejše pevke iz Otroške folklorne skupine Podkuca, KD Dobrava Naklo, pevska skupina Šestica, FS DU Naklo, Ani Rehberger in Francka Rozman iz DU Cerklje, pevska skupina Klasje KD Folklora Cerklje, pevke ljudskih pesmi KD FS Karavanke Tržič, Živa in Vid Knific ter pevci in godci KD Jerbas Tržič, pevska skupina Bodeče neže in Kranjski furmani iz AFS Ozara Kranj ter Murnovi godci in pevci iz Selške doline.

Vabljeni k poslušanju oddaje.

Slovenija, Radijski utrip, Oddaje
Carlo Acutis (photo: ) Carlo Acutis (photo: )

Carlo Acutis bo razglašen za svetnika

Papež Frančišek je odobril čudež po blaženem Carlu Acutisu in s tem odprl pot njegovi kanonizaciji, so spočili iz Vatikana. Datum kanonizacije še ni znan.

Člani misijonske ekipe Župnije Rakovnik v studiu Radia Ognjišče (photo: RO) Člani misijonske ekipe Župnije Rakovnik v studiu Radia Ognjišče (photo: RO)

Na Rakovniku praznik župnije in salezijanske skupnosti

Praznovanje 100. obletnice posvetitve župnijske in romarske cerkve Marije Pomočnice na Rakovniku v Ljubljani zaznamuje dogajanje, v ospredju katerega sta vzgoja za salezijanske vrednote, krepitev ...