Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar

Ojstra kosa, mrzla rosa

Slovenija | 20.10.2014, 21:00

Konec septembra je v Križah potekalo območno srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž Gorenjske. Nekaj odlomkov s prireditve je prinesla oddaja iz cikla Pevci zapojte, godci zagod'te.

Na njem so se predstavile skupine, ki delujejo znotraj Območnih izpostav Tržič, Kranj in Jesenice. V oddaji smo predstavili odlomke s prireditve, ki je potekala pod okriljem Javnega Sklada RS za kulturne dejavnosti, Območne izpostave Tržič in na kateri se je predstavilo 15 skupin s tremi pesmimi ali vižami.

Na srečanju so nastopili pevci in godci KUD Triglav Slovenski Javornik – Jesenice, Žan Eržen ter mlajši pevci in starejše pevke iz Otroške folklorne skupine Podkuca, KD Dobrava Naklo, pevska skupina Šestica, FS DU Naklo, Ani Rehberger in Francka Rozman iz DU Cerklje, pevska skupina Klasje KD Folklora Cerklje, pevke ljudskih pesmi KD FS Karavanke Tržič, Živa in Vid Knific ter pevci in godci KD Jerbas Tržič, pevska skupina Bodeče neže in Kranjski furmani iz AFS Ozara Kranj ter Murnovi godci in pevci iz Selške doline.

Vabljeni k poslušanju oddaje.

Slovenija, Radijski utrip, Oddaje
Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar) Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar)

Mladi na ljubljanske ulice ponesli molitev

Molitveno vzdušje je vladalo sinoči na ljubljanskih ulicah, ko je več kot sto mladih molilo križev pot. Jakob Rus iz Katoliške mladine je pojasnil, da so molitev začeli na Kongresnem trgu, ...

Peter Prevc (photo: STA) Peter Prevc (photo: STA)

Peter Prevc: Vzgonski veter Svetega Duha vedno deluje

Današnji dan v Planici se bo zapisal v zgodovino. Najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov Peter Prevc je pred več kot 20 tisoč gledalci pomahal v slovo več kot 15 letni profesionalni karieri.

Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško) Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško)

Kako skuhati sočno velikonočno šunko?

Eno od vprašanj, ki se gospodinjam postavlja v teh dneh je, kako skuhati velikonočno šunko, da bo res sočna in okusna. Peter Oprčkal iz Kmetijske zadruge Laško pravi, da je to najbolj odvisno od ...

Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak) Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak)

Miša Pušenjak: Naravne barve za pirhe

Skoraj vsaka gospodinja dobro obvlada pripravo pirhov v rjavo rdečih odtenkih, ki najpogosteje temelji na kuhanju jajc v čebulnih olupkih. Bolj kot je čebula temne barve, bolj izrazit je tudi ...