Jure Sešek
Boštjan Smole
Andrej Šinko

Ojstra kosa, mrzla rosa

20.10.2014, 21:00

Konec septembra je v Križah potekalo območno srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž Gorenjske. Nekaj odlomkov s prireditve je prinesla oddaja iz cikla Pevci zapojte, godci zagod'te.

Na njem so se predstavile skupine, ki delujejo znotraj Območnih izpostav Tržič, Kranj in Jesenice. V oddaji smo predstavili odlomke s prireditve, ki je potekala pod okriljem Javnega Sklada RS za kulturne dejavnosti, Območne izpostave Tržič in na kateri se je predstavilo 15 skupin s tremi pesmimi ali vižami.

Na srečanju so nastopili pevci in godci KUD Triglav Slovenski Javornik – Jesenice, Žan Eržen ter mlajši pevci in starejše pevke iz Otroške folklorne skupine Podkuca, KD Dobrava Naklo, pevska skupina Šestica, FS DU Naklo, Ani Rehberger in Francka Rozman iz DU Cerklje, pevska skupina Klasje KD Folklora Cerklje, pevke ljudskih pesmi KD FS Karavanke Tržič, Živa in Vid Knific ter pevci in godci KD Jerbas Tržič, pevska skupina Bodeče neže in Kranjski furmani iz AFS Ozara Kranj ter Murnovi godci in pevci iz Selške doline.

Vabljeni k poslušanju oddaje.

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Slovenija , Radijski utrip , Oddaje
Lenart Rihar (photo: ARO) Lenart Rihar (photo: ARO)

Med vzroki in posledicami

Slovenija je v torek prvič obeleževala nacionalni dan spomina na vse žrtve komunizma. Tu in tam se je tudi na demokratični strani privzdignila obrv, češ kaj nam je pa tega treba. Negoduje celo ...

Dr. Aleš Maver (photo: STA) Dr. Aleš Maver (photo: STA)

Slovenija dobiva koalicijo narodnega zastoja

Robert Golob in Gibanje Svoboda nista dolgoročen projekt. Da ne bi bila zavržena, kot že kopica novih obrazov in strank pred njima, bi morala dejansko sama voditi vlado. To se ne bo zgodilo, je ...