Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Sunita Williams v Postojnski jami (foto: Postojnska jama)
Sunita Williams v Postojnski jami

Sunita Williams obiskala Postojnsko jamo

| 06.10.2014, 12:36 Matjaž Merljak

V Sloveniji se mudi astronavtka Sunita Williams. Popoldne bo imela na Brdu pri Kranju nagovor ob podelitvi listin novim članom Inženirske akademije Slovenije. Williamsova, ki je častna članica akademije, si je včeraj ogledala Postojnsko jamo.

Pri ogledu ene najbolj znanih turističnih jam na svetu sta jo spremljala prof. dr. Vojteh Leskovšek in prof. dr. Jože Vižintin iz Inženirske akademije Slovenije. Predsednik akademije Stane Pejovnik pa bo imel uvodni nagovoru na popoldanski slovesnosti na Brdu.

Sunita Williams, ameriška astronavtka, ki je v vesolju preživela več kot deset mesecev in je ponosna na svoje slovenske korenine, je po obisku jame povedala, da je bila to prav posebna izkušnja. Kot so sporočili iz Postojnske jame, se je vpisala tudi v spominsko knjigo visokih obiskovalcev. Navedla je, da je počaščena, ker je lahko videla zemljo »od zgoraj in od spodaj«. Postojnsko podzemlje in skrb za njegovo ohranjenost pa sta jo tako navdušila, da bo pripeljala na obisk tudi svojo družino.

Sunita Williams se je vpisala v spominsko knjigo
Sunita Williams se je vpisala v spominsko knjigo © Postojnska jama

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.