Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Papež Frančišek (foto: Radio Vatikan)
Papež Frančišek

Papež: Temelj naše vere je Jezusovo vstajenje

Papež in Sveti sedež | 03.11.2014, 12:55 Marta Jerebič

Papež Frančišek je dopoldne v vatikanski baziliki daroval sveto mašo za kardinale in škofe, ki so umrli v zadnjih 12-ih mesecih. V nagovoru je dejal, da naš temelj ni v prepričevalnih učenih govorih, ampak v živi besedi križa in Jezusovega vstajenja.

O pokojnih kardinalih in škofih pa je dejal: »Naša molitev je danes obogatena z občutki, spomini in hvaležnostjo za pričevanje ljudi, ki smo jih poznali, s katerimi smo skupaj služili Cerkvi. Številni njihovi obrazi so v nas prisotni, na vsakega od njih pa Oče gleda z usmiljeno ljubeznijo.«

Papež je izrazil upanje, da uživajo veselje novega Jeruzalema.

 

Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.