Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović

Lombardi: Izredna sinoda o družini zares posebna izkušnja

Papež in Sveti sedež | 24.10.2014, 09:23 Marta Jerebič

Vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi je v daljšem pogovoru za Radio Vatikan dejal, da je bila nedavno končana škofovska sinoda o družini 'zares posebna izkušnja in zelo drugačna od prejšnjih sinod'.

Ko se je papež Frančišek odločil, da bo govoril le na začetku in na koncu sinode, je 'hotel zagotoviti vso svobodo, in to so zelo cenili', je dejal pater Lombardi. Brez papeževega sklepnega nagovora pa 'bi ostala sinoda nedokončana in je ne bi brali s ključem vere, ki jo je v resnici navdihovala in nagibala, kakor meni papež'. Objava govorov sinodalnih očetov, je dodal, ne bi bila 'realistična'. V delu sinode je bilo na dan 70 govorov in bi jih bilo nemogoče objaviti, zato je vsak govorec pripravil 'zelo natančno sintezo' in v obliki, ki je bila pripravljena za objavo. Tiskovne konference so bile po njegovih besedah dovolj uravnotežene pri razpravljanju o tem, kar je prišlo na dan med sinodo. Po drugi strani pa je bilo medijsko poročanje o sinodi po Lombardijevih besedah v glavnem neuravnoteženo, saj so se prispevki osredotočali le na dve temi: obhajilo za znova poročene ločence in homoseksualnost.

Papež in Sveti sedež
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...