Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec

V prometni nesreči umrli sorodniki papeža Frančiška

Svet | 19.08.2014, 14:42

Mediji poročajo, da sta dva pranečaka papeža Frančiška, stara osem mesecev in dve leti, umrla v prometni nesreči. Žrtev nesreče je tudi njuna 39-letna mama, papežev nečak Emanuel Horacio Bergoglio, sin papeževega brata Alberta, pa se v bolnišnici bori za življenje.

Po poročanju medijev je do nesreče prišlo, ko je družina potovala od Cordobe do Rosaria, v njo pa se je zaletel tovornjak, ki je prevažal koruzo.

Papež Frančišek, ki je po nesreči globoko užaloščen, po poročanju Radia Vatikan, prosi vse, da se mu pridružimo v molitvi ob smrti pranečakov in njune mame.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.