Jure SešekJure Sešek
Marko ZupanMarko Zupan
Tone GorjupTone Gorjup
Pavle Ravnohrib (foto: ARO)
Pavle Ravnohrib

Skrival se je samo kratek čas – Pavle Ravnohrib

| 22.07.2014, 09:08

V tokratno oddajo PRO smo povabili in skrili igralca Pavleta Ravnohriba. Uganili ste ga v zelo kratkem času, kmalu potem, ko je bilo jasno, da skriti gost ni sodelavec Radia Ognjišče in da je igralec.

Pavle Ravnohrib, slovenski filmski in gledališki igralec se je rodil 19. decembra leta 1959 v Ljubljani, kjer se je tudi šolal in leta 1980 absolviral na ljubljanskem Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo. Potem se je zaposlil v Slovenskem mladinskem gledališču. Ves čas svoje poklicne poti je sodeloval tudi z drugimi slovenskimi in nekaj tujimi gledališči, kot so Drama Ljubljana, SLG Celje SSG Trst in mnoga druga. Slovenci ga najbolj poznamo iz televizijske nadaljevanke o našem največjem pesniku dr. Francetu Prešernu, mlajši gledalci pa po vodenju oddaje Male sive celice. Naš gost nam je zaupal, da oddaja letos živi že enaindvajsteto leto, kar je svojevrsten dosežek. Poslušalci našega radia ga poznajo v po prebiranju zgodb za dušo. Mnogi, ki so poklicali, so mu čestitali za njegov način interpretacije.

G. Ravnohrib je iskriv sogovornik, ki je obudil spomine tudi na svoja potovanja, zlasti po Balkanu in na Irsko. Poslušali smo glasbo, ki jo je izbral sam, glasbo, ki po njegovem mnenju še ima dušo in izraža tudi nekaj njegovih občutij. Tako je povedal ob pesmi, ki jo je zapela Neca Falk z naslovom: Vsi ljudje hitijo.

Tudi dve uri sta hitro minili. Se že pripravljamo na avgustovski lov za skrtim gostom. Skrivališče pa že imamo.

Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...