Marjan BuničMarjan Bunič
Petra StoparPetra Stopar

Nedelja Slovencev po svetu na Brezjah

| 02.07.2014, 13:16 Matjaž Merljak

Na nedeljo Slovencev po svetu, ki jo tradicionalno obeležujemo na prvo nedeljo v juliju (letos 6. julija 2014), bo ob 10.00 na Brezjah slovesno sveto mašo daroval kardinal dr. Franc Rode.

Po svetu srečamo veliko Marijinih podob. Kamor koli so šli, so Marijino podobo ponesli s sabo. Rojaki ob obisku domovine radi pridejo k Mariji Pomagaj na Brezjah.

Rektor brezjanskega svetišča p. dr. Robert Bahčič je dejal, da so že lani povabili vse Slovence po svetu, da v jubilejnem letu pridejo na Brezje. Izbrali so nedeljo Slovencev po svetu in povabili kardinala Rodeta kot glavnega mašnika, saj je velik Marijin častilec.

Rojaki iz Avstralije bodo Brezjam in frančiškanom pri tej slovesni sveti maši podarili podobo Marije Pomagaj, ki jo je naredil umetnik Jože Jerič. Njeno mesto bo verjetno na zunanjem prostoru.

P. Bahčič je spregovoril še krajih v Avstraliji, kjer je Marijina podoba: v Geelongu, na Ta Pinuju blizu Melbourna in Marijina dolina v Queenslandu, ki jih je obiskal.

Marija Pomagaj bo romala na Brezje
Marija Pomagaj bo romala na Brezje © Stičišče avstralskih Slovencev

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...