Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Aleš KarbaAleš Karba
Tone GorjupTone Gorjup
Tablica, Internetni radio (foto: ARO)
Tablica, Internetni radio

Na internetu oddajamo že 17 let

| 15.04.2014, 08:48

15. aprila 1997 smo postali prva slovenska radijska postaja, ki ste ji lahko prek interneta prisluhnili kjerkoli po svetu, neprekinjeno  24 ur na dan, sedem dni v tednu. Neprekinjeno internetno oddajanje našega živega programa so z velikim veseljem pozdravili naši rojaki po svetu, saj jim je omogočilo, da so na zelo enostaven način v stiku z domovino.

V teh 17. letih so se zgodile številne tehnične spremebe in izboljšave, vse z namenom, da bi naš glas lahko slišali v čimboljši kakovosti. Prek interneta nam lahko prisluhnete v treh različnih tehnikah, kar seveda pomeni večjo izbiro za vse tiste, ki nas poslušate preko medmrežja na najrazličnejših napravah.

V zadnjem času se je precej razmahnilo poslušanje na tablicah, mobilnih telefonih in drugih napravah, priklopljenih v svetovni splet. S HTML5 audio predvajalnikom to poteka brez težav pravzaprav na vseh sistemih z nameščenimi najnovejšimi različicami brskalnikov, ki standard HTML5 podpirajo. S preprostim klikom na tole oglasno pasico, ki jo najdete na desni, na vrhu vsakega našega spletnega članka, se vam odpre novo okno in začne predvajati naš trenutni radijski program.

HTML 5 ptredvajalnik deluje na vseh sistemih. Predvsem ga svetujemo, če naš program poslušate na tablicah in telefonih.

Vsem tisitm, ki nas še naprej želite poslušati s pomočjo samostojnih audio odjemalcev, pa pridejo prav povezave na strani internetnega radia . Prijetno poslušanje. Veseli bomo vaših odzivov.

Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...