Mateja SubotičanecMateja Subotičanec
Marko ZupanMarko Zupan
Petra StoparPetra Stopar
Jezus hodi po vodi - Kapela sv. Jožefa pri sestrah usmiljenkah na Reki (foto: p. Marko Ivan Rupnik, Atelje Centra Aletti)
Jezus hodi po vodi - Kapela sv. Jožefa pri sestrah usmiljenkah na Reki

7. dan radijskega misijona: Resnično si Božji sin!

Radijski misijon | 12.04.2014, 12:07

Z dopoldanskim misijonskim nagovorom jezuita p. Marka Ivana Rupnika, smo zaključili letošnji 9. radijski misijon. Prepričani smo, da tudi letošnji pušča globoko sled, predvsem pa vabi, da izkoristimo čas Velikega tedna za poglobitev našega odnosa z Bogom.

Vsi posnetki misijonskih nagovorov so zbrani v audio arhivu. Vabljeni k poslušanju in premišljevanju, lahko pa si jih tudi prenesete na svoje računalnike in druge naprave, za kasnejše poslušanje. Radijci se zahvaljujemo p. Marku Ivanu Rupniku, da se je odzval našemu vabilu in prevzel vodenje misijona in si želimo, da bi bile njegove besede vir bogatega navdiha za dobro! Ostanimo v Kristusu!

Jezus hodi po vodi
Matej 14,22-33

22 In takoj je primoral učence, da so šli v čoln in se peljali pred njim na drugo stran; sam naj bi medtem odpustil množice. 23 In ko je množice odpustil, je šel na goro, da bi na samem molil. Ko se je zvečerilo, je bil tam sam. 24 Čoln pa se je medtem oddaljil že precej stadijev od brega. Valovi so ga premetavali, kajti pihal je nasprotni veter. 25 Ob četrti nočni straži je Jezus hodil po jezeru in prišel k njim. 26 Ko so ga učenci videli hoditi po jezeru, so se vznemirili in rekli: »Prikazen je.« Od strahu so zavpili. 27 Jezus pa jim je takoj rekel: »Bodite pogumni! Jaz sem. Ne bojte se!« 28 Peter mu je odgovoril in rekel: »Gospod, če si ti, mi ukaži, da pridem po vodi k tebi.« 29 On mu je dejal: »Pridi!« In Peter je stopil iz čolna, hodil po vodi in šel k Jezusu. 30 Ko pa je videl, da je veter močan, se je zbal. Začel se je potapljati in je zavpil: »Gospod, reši me!« 31 Jezus je takoj iztegnil roko, ga prijel in mu dejal: »Malovernež, zakaj si podvomil?« 32 In ko sta stopila v čoln, je veter ponehal. 33 Oni pa, ki so bili v čolnu, so se mu poklonili do tal in rekli: »Resnično si Božji Sin.«

Jezus hodi po vodi - Kapela sv. Jožefa pri sestrah usmiljenkah na Reki
Jezus hodi po vodi - Kapela sv. Jožefa pri sestrah usmiljenkah na Reki © p. Marko Ivan Rupnik, Atelje Centra Aletti

Radijski misijon
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO) Dan spomina na žrtve komunističnega nasilja: Utrinek iz slovesnosti 16.05.2023 (photo: ARO)

Dan spomina

Ta četrtek, 16. maja ob 21. uri, na predvečer lani ukinjenega narodnega dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja, smo spet povabljeni na slovesnost na Trg republike v Ljubljani. Štiri civilno ...