Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Aleš KarbaAleš Karba
Tone GorjupTone Gorjup

Festival Ognjišče – Ritem srca izbral finaliste

Radijski utrip | 10.04.2014, 10:25 Petra Stopar

V nabito polni dvorani Zavoda sv. Stanislava je sinoči zadihal polfinalni večer Festivala Ognjišče – Ritem srca. V finale, ki bo oktobra, se je od devetih uvrstilo šest izvajalcev.

Svoja finalista je najprej izbralo občinstvo, prepričali sta ga pevki Sara Selan in Irena Premrn. Obe sta prepričali tudi komisijo, ki je izbrala še štiri finaliste. Vsi so se predstavili s svojimi skladbami. To so Borut Skočir, Klemen Jager, Franci Rotar in skupina Projekt Canta!

Na polfinalu Ritma srca so nastopile še Eva Bohinc in Maruša Krmelj s prijateljicami, Monika Kovše ter Klara Vučko s skupino. Glasbeno-slavilni večer sta popestrila še Stična band ter dramski igralec in avtor Gregor Čušin.

Finale Festivala Ognjišče – Ritem srca bo predvidoma oktobra v športni dvorani Zavoda sv. Stanislava. Avtorske pesmi bodo dobile aranžmaje, tako Sari kot Ireni bodo drugi avtorji napisali novi pesmi, ob vseh pa bo nastopilo še nekaj povabljenih izvajalcev duhovno-ritmične glasbe.

Nastopajoči, Ritem srca, polfinale
Nastopajoči, Ritem srca, polfinale © ARO

Da je bilo vzdušje enkratno in prav nič tekmovalno nastrojeno, priča tudi ena od zahval s strani obiskovalke Martine: "Otipljivo je bilo čutiti Njega, ki je ves čas z nami. Doživela sem Božji večer in začutila utrip Božjega Srca. Prepričana sem, da ga ni bilo sinoči v dvorani Zavoda svetega Stanislava, ki bi lahko zanikal malo prej zapisano."

Project Canta!
Project Canta! © ARO

Radijski utrip, Cerkev na Slovenskem, Dogodki, Oddaje
Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...