Aleš KarbaAleš Karba
Meta PotočnikMeta Potočnik

Izpostavitev torinskega prta 2015: Logo oblikovali mladi

Svet | 21.04.2014, 15:14

Logo ob izpostavitvi Jezusovega mrtvaškega prta prihodnje leto je oblikovala torinska mladina. Geslo tokratne izpostavitve, ki bo od 19. do 24. junija 2015, je Največja ljubezen. Nanaša se na Jezusove besede iz Janezovega evangelija: "Nihče nima večje ljubezni, kakor je ta, da dá življenje za svoje prijatelje" (Jn 15,13).

Poleg napisov Mrtvaški prt 2015 in Največja ljubezen, logo vsebuje tudi poteze Jezusovega obraza, kakršen je na mrtvaškem prtu. Postavitev besedila in barv namiguje na križ.

Kustos torinskega prta msgr. Cesare Nosiglia je k sodelovanju povabil mlade z namenom, da bi se med seboj povezali ter izrazili svojo mladostniško ustvarjalnost in premišljevanje o pomenu torinskega prta v luči gesla Največja ljubezen. Ljubezen Boga do ljudi je ista kot ljubezen Jezusa Kristusa. Darovati lastno življenje pomeni odkriti svojo resnično poklicanost kot moški in kot ženska, v kakršnem koli stanju, tudi v situacijah velikega trpljenja in bolezni.

V pripravi loga so sodelovale skupine študentov iz torinske akademije za umetnost Albertina ter mladi, ki so sodelovali na škofijskem srečanju mladih. Posebna komisija, ki jo je vodil nadškof Nosigla je nato izbrala štiri predloge, posebna agencija za oglaševanje pa je dodala še potrebne popravke, da je logo dobil bolj profesionalno podobo.

Vir: Radio Vatikan

Svet, Cerkev po svetu
Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...