Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Tanja DominkoTanja Dominko
Veliki petek 2014 v Akamasoi, Pedro Opeka (foto: Akamasoa)
Veliki petek 2014 v Akamasoi, Pedro Opeka

Veliki petek in velika noč v Akamasoi

| 21.04.2014, 12:21 Matjaž Merljak

Misijonar na Madagaskarju, nominiranec za Nobelovo nagrado za mir, Pedro Opeka je poslal fotografije slovesnega praznovanja velika noči in obhajanja velikega petka z nekdanjimi smetiščarji v Akamasoi.

Kot je še sporočil, je bil petkov križev pot zaznamovan z veliko množico ljudi, ki je zelo zbrano sodelovala in bila povezana v molitvi.

Na veliko noč je bila zelo lepa maša, sporoča p. Opeka: "Imeli smo na vigilijo 59 krstov odraslih ljudi, na velika noč pa 54 porok parov, ki že imajo dolgo let skupnega življenja in so zdaj dobili zakrament svetega zakona. Imeli smo tudi 101 prvo obhajilo!

Jezusov duh je bil med nami in čutili smo njegovo prisotnost! Neki Francoz, ki je star 80 let, je rekel po maši, da v življenju ni doživel take gorečnosti in veselja pri maši in da tega dneva ne bo pozabil.

Ostanimo ponižni in delajmo naprej za Božje ljudstvo, posebno za otroke."

Na veliki petek 2014 v Akamasoi
Na veliki petek 2014 v Akamasoi © Akamasoa
.

Velika noč 2014 v Akamasoi
Velika noč 2014 v Akamasoi © Akamasoa
.

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...