Blaž LesnikBlaž Lesnik
Miha MočnikMiha Močnik
Alen SalihovićAlen Salihović

Celovško Mohorjevo zdaj vodita Hren in Kelih

| 02.04.2014, 12:32 Matjaž Merljak

Mohorjeva družba v Celovcu ima od 1. aprila 2014 naprej dva nova ravnatelja. To sta Franc Kelih in dr. Karel Hren. S tem se je končalo skoraj 40-letno obdobje, ko je operativne posle Mohorjeve vodil dr. Anton Koren, ki odhaja v pokoj.

40-letni Hren, ki je nazadnje bil zaposlen pri koroškem skladu za pospeševanje gospodarstva KWF, več let pa je bil tudi član nadzornega odbora Mohorjeve in 53-letni Kelih, ki je doslej bil vodja založbe, prevzemata položaj ravnateljev v gospodarsko zelo zahtevnem času.

Dodaten izziv je, da so dejavnosti Mohorjeve zelo razvejane in vsestranske, kar je nenazadnje tudi zasluga njunega predhodnika Antona Korena, je ob primopredaji direktorskih poslov dejal predsednik Mohorjeve rektor Jože Kopeinig.

Za slovenski spored ORF je še dejal, da je se upravni odbor tako odločil, ker meni, da sta usposobljena za to delo.

Anton Koren
Anton Koren © nedelja.at
„Živita sredi življenja in znata motritri probleme in izzive današnje družbe,“ je naglasil Kopeinig. Prepričan je, da bosta dobro nadaljevala uspešno delo dr. Korena.

Mohorjeva je najstarejša slovenska kulturna ustanova na avstrijskem Koroškem. V več kot 160 letih je ostala zvesta poslanstvu svojih ustanoviteljev.

Več.