Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec
Zadnja večerja na veliki četrtek. (foto: )
Zadnja večerja na veliki četrtek. | (foto: )

Papež bo na veliki četrtek mašo zadnje večerje daroval v bolnišnici

Papež in Sveti sedež | 09.04.2014, 09:37 Marta Jerebič

Papež Frančišek bo na veliki četrtek mašo zadnje večerje daroval v bolnišnici. Ob 17.30 se bo začelo bogoslužje v Ustanovi Don Carlo Gnocchi na zahodnem robu Rima. Udeležijo se ga lahko bolniki in invalidi, njihovi svojci in osebje. Ustanova nudi zdravniško in terapevtsko pomoč osebam s težkimi boleznimi, ki potrebujejo stalno oskrbo.

Lani je Frančišek svojo prvo mašo na veliki četrtek daroval v rimskem zaporu za mladoletne. Kakor je Jezus pri zadnji večerji umil noge, je tudi on umil noge 12 zapornikom. Nekaj teh deklet in fantov ni bilo katoličanov. Ta poteza je bila nekaj novega, saj so doslej papeži pri maši na veliki četrtek vedno umili noge 12 duhovnikom.

Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.