Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović

Papeški svet za laike dobil nove člane in svetovalce

Svet | 06.02.2014, 16:38

Dozdajšnjemu vodstvu papeškega sveta za laike bi konec februarja potekel petletni mandat. Opazovalci že dalj časa ugibajo, da bi ta vatikanska ustanova lahko dobila širše pristojnosti tudi na področju družinskih vprašanj in duhovne oskrbe bolnikov, za kar trenutno obstajata posebna dikasterija. To se še ni zgodilo, ji bo pa v prihodnje svetovala posebna skupina.

Papež Frančišek je imenoval 13 svetovalcev, ki bodo pomagali papeškemu svetu za laike. Hkrati je za njegovega predsednika potrdil kardinala Stanislawa Rylka, ki je bil na tem mestu že do zdaj. Na položaju tajnika te vatikanske ustanove prav tako ostaja nadškof Josef Clemens. Je pa bilo v svet imenovanih 16 članov, ki prihajajo iz različnih celin. Med njimi so kardinal Luis Tagle iz Manile, nadškof John Nue iz Nairobija in nadškof Charles Chaput iz Filadelfije.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...