Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
NSKS, tabla (foto: Matjaž Merljak)
NSKS, tabla

NSKS čestita dr. Angeliki Mlinar

| 19.02.2014, 19:10 Matjaž Merljak

Poslanka v dunajskem državnem zboru, Slovenka, dr. Angelika Mlinar, članica NEOS, bo glavna kandidatka se skupine oz. stranke NEOS na bližnjih volitvah za evropski parlament.

Dr. Mlinar je bila poslovodeča tajnica Narodnega sveta, pri lanskoletnih neposrednih volitvah kandidatka za predsednico in je aktivna članica Zbora narodnih predstavnikov ter članica kompetenčne skupine Narodnega sveta koroških Slovencev za pravna vprašanja.

NSKS čestita dr. Angelika Mlinar k uspešnemu imenovanju in ji želi na poti v evropski parlament obilo uspeha.

Z imenovanjem dr. Mlinarjeve za glavno kandidatko skupine NEOS pri evropskih volitvah bodo koroški Slovenci, vse avstrijske, pa tudi številne narodne skupnosti v Evropi pridobili na politični teži. Želje in potrebe narodnih skupnosti po bolj učinkoviti zaščitni zakonodaji bodo z dr. Mlinarjevo pridobile zelo avtentičen glas.

Kljub odhodu dr. Mlinarjeve v evropski parlament pa so pri Narodnem svetu koroških Slovencev prepričani, da se bo poslanska skupina NEOS v avstrijskem parlamentu še naprej dosledno zavzemala za interese narodnih skupnostih v Avstriji.

Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...