Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Dogajanje v Clevelandu

| 17.02.2014, 11:57 Matjaž Merljak

Na svetovni dan molitve za bolnike, 11. februarja, se je Cerkev posebno spomnila vseh, ki trpijo zaradi bolezni in onemoglosti telesa in duha. Papež Frančišek je nagovoril bolnike, njihove oskrbnike in prostovoljce, ki pomagajo bolnikom. Kot kristjani moramo povzdigniti našo molitev na ta dan za bolnike in za tiste, ki jim nudijo hrabro in s sočutjem skrb v prinašanju Kristusovega ozdravljenja, ki prenašajo trpljenje bolezni.

Letošnja konvencija društev Najsvetejšega imena se je odvijala v župniji Marije Vnebovzete to soboto pod pokroviteljstvom društva Najsvetejšega imena župnije. Ob 9.00 zjutraj je bila darovana sveta maša, katero je daroval in bil glavni govornik na konvenciji, Mark Latkovich, župnik svete Marije in Borromeo semenišča.

V cerkvi Marije Vnebovzete je bila danes darovana spominska sveta maša za pokojnega dr. Valentina Meršola, ki je bil instrumentalen rešiti marsikatero življenje v taboriščih na Koroškem ob koncu vojne. V tej župniji tudi danes servirajo zajtrk z palačinkami po vseh mašah, katerega izkupiček je namenjen Slovenski sobotni šoli. Pripravljajo se pa tudi na petkove ribje večerje, ki jih bo župnija servirala vsaki petek v prihajajočem postu.

Slovenska sobotna šola svetega Vida bo pa servirala takozvani »Bruch« prihodnjo nedeljo po svetih mašah v dvorani. Izkupiček je namenjen pomoči šolskim otrokom, ki bodo letos obiskali dom svojih prednikov, Slovenijo.

Kampanja Katoliške dobrodelnosti bo ob koncu tedna 22. in 23. februarja. Tema za letošnjo kampanjo je »Eno v Kristusu.« Vsak od nas ima obveznost, da stori kar zmore in podpre dobrodelno delo Katoliške dobrodelnosti, ki pomaga na tisoče ljudem v škofiji. Nešteto brezdomcev in lačnih je bilo deležnih pomoči v naši škofiji. Izkušeno skrb delijo ostarelim, otrokom in preskrbo družinam. Kroničnim bolnikom nudijo oskrbo in tolažbo. Mi kot Cerkev moramo vršiti delo Kristusa z našo molitvijo in finančno podporo Katoliški dobrodelnosti.

To sredo bo pa praznično in veselo v Slovenskem narodnem domu, ko bomo poslušali koncertni nastop ansambla Saše Avsenika. Trenutno so fantje in dekle na koncertni turneji v Kanadi.

Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...