Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

VIDEO: Kristus DA, Cerkev NE

Svet | 30.01.2014, 14:09 Marjana Debevec

Papež Frančišek je pri jutranji sveti maši opozoril pred absurdno dvojnostjo, razdeljenostjo, ko nekateri pravijo, da ljubijo Kristusa, Cerkev pa zavračajo. Izpostavil je tri stebre občutka pripadnosti stebre, ki so ponižnost, saj se zavedamo milosti, da smo lahko vključeni v neko cerkveno skupnost; zvestoba nauku Cerkve in molitev zanjo.

"Kristjan ni le krščen in potem živi naprej svoje življenje. Prvi sad krsta je pripadnost Cerkvi, Božjemu ljudstvu. Ne moremo razumeti kristjana brez Cerkve. Zato je veliki papež Pavel VI. govoril o absurdni razdeljenosti: ljubiti Kristusa brez Cerkve; poslušati Kristusa, Cerkve pa ne; biti s Kristusom brez Cerkve. To ni mogoče. Evangeljsko sporočilo prejmemo po Cerkvi in svetost dosežemo v Cerkvi. Naša pot je Cerkev. Vse drugo je fantazija," je še dejal papež Frančišek.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...