Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Marcel KrekMarcel Krek

Miklavževanje v Hamiltonu

| 16.12.2013, 11:46 Matjaž Merljak

Slovenska šola in Kulturno društvo Hamilton-Wentworth pri sv. Gregoriju v Hamiltonu sta pripravila tudi letošnje Miklavževanje. Srečanje je bilo v nedeljo, 8. decembra 2013, po maši ob 9.30. Zbrani so si najprej lahko ogledali predstavitev letošnje šolske ekskurzije v Slovenijo, sledilo je odlično kosilo, nato pa je prišel Miklavž s spremstvom. V imenu slovenske šole je Sandy Allen pisala v Vestnik slovenske župnije.

Letošnje Miklavževanje je potekalo v veselem in prijetnem vzdušju. K vsemu temu so vsekakor prispevale kuharice in kuharji z Antonom in Andreo Marinčič, ki so pripravili zelo dobro kosilo. Da smo se posladkali, je teknil slastni 'cupcakes', ki ga je naredila Nancy Dundek. Zahvala tudi prijaznemu strežnemu osebju.

Nato je nekih 200 prisotnih pozdravil in počastil sv. Miklavž s svojim spremstvom angelcev in parkljev. Za celotno predstavitev se jim iskreno zahvaljujemo.

Vsekakor gre tudi zahvala vsem prijaznim ljudem, kateri so se udeležili našega Miklavževanja. Upamo, da smo vas vse prepričali, da se še naprej v takem številu udeležujete naših prireditev.

Zahvala tudi vsem staršem, ki so prišli pomagat nastaviti mize in stole in vse božične okraske v dvorani.

Zahvala tudi vsem, ki so pomagali vse pospravit po programu. Tudi lepo zahvalo Tonyu Horvatu za njegovo pomoč na odru in tudi gospodu Dragu za ves njegov trud z otroki, da so z lepim petjem sprejeli sv. Miklavža.

Še enkrat prisrčna hvala in vse lepo v imenu Slovenske šole.

Obisk Miklavža v Hamiltonu
Obisk Miklavža v Hamiltonu © Vestnik slo. župnije v Hamiltonu

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...