Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Jakob ČukJakob Čuk
Tanja DominkoTanja Dominko

Martinovanje v Hamiltonu

| 23.11.2013, 08:12 Matjaž Merljak

Letošnje praznovanje sv. Martina smo imeli v soboto, 9. novembra 2013, z začetkom ob 7h zvečer. Zbralo se nas je blizu 90, malo manj kot lani. Tudi »pridelovalcev vina« je bilo manj kot prejšnja leta. Se vidi, da mlajša generacija ni več tako zagreta za domačo »pridelavo« vina.

Na odru je prepeval in igral Branko Pouh. Kar nekaj plesalcev je zvabil na plesišče, da so se zavrteli ob prijetnih zvokih glasbe. Med sedmo in pol deveto so si lahko kupili večerjo, klasično slovensko jed: pražen krompir, svinjsko meso in kislo zelje. Vsega je bilo dovolj.

Hvala našim gospodinjam (Jožica, Gizela, Cilka in Pamela) za okusno jed.

Članice Oltarnega društva so ocvrle tudi precej krofov, tako da so tudi sladkosnedi lahko potešili svoj lakoto.

Ob pol desetih so se za mizo usedli sodniki, ki so presodili, katero od prinesenih vin je najboljše. Tokratni sodniki so bili: Ivan Krušič, Zora Hull, Jay Cestnik in Robert Poppa. Tony Horvat pa je poskrbel, da je ocenjevanje teklo po pravilih.

Trije najboljši lastniki vin so prejeli priznanja in sicer: 1. mesto: SIDONIA DRVARIC (belo vino), 2. mesto: KARL FERKO (rdeče vino), 3. mesto: KAROL FERKO (rdeče vino).

Med deseto in enajsto so prodajali srečke za žrebanje, ki je potekalo ob 11h zvečer. Nekaj dobitkov je prispevala SLOVENIA CREDIT UNION, župnija in trgovina Starsky.

Prijetno doživetje večera bo vsem ostalo v lepem spominu. Hvala vsem, ki ste se dogodka udeležili.

Fotografski kolaž Martinovanja v Hamiltonu 2013
Fotografski kolaž Martinovanja v Hamiltonu 2013 © Vestnik slo. župnije v Hamiltonu

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...