Rok MihevcRok Mihevc
Stična diha (foto: Skam)
Stična diha

Stična diha drevi v Slovenj Gradcu

| 19.10.2013, 06:07

Ste zamudili dogajanje v letošnji Stični? V Slovenj Gradcu bo zvečer prvo od treh srečanj, s katerimi se v župniji strnjeno ponovi dogajanje Stične mladih, Stična mladih v malem. Pester nabor delavnic, koncert Stična Banda, pričevanja, predstava, druženje, spoznavanje ter pred izbor Festivala Ognjišče. Predvsem pa bo vse dogajanje prepleteno z izkušnjo živega Boga, ki nam je blizu in je z nami.

Radi pojete, ste skupina nadobudnih glasbenikov, ustvarjate pesmi?

V zgornjem vprašanju prepoznani, prisrčno vabljeni v Slovenj Gradec, kjer bomo ob sproščenem, obenem inovativnem in spodbudnem okolju, poslušali mlade talente. Tudi nate čakamo. Opogumite se in pridite. Stopite na oder in zapojte, zaigrajte. Morda prav vi dobite priložnost za nastop na Festivalu Ognjišče naslednjo jesen. Morda boste izbrani za snemanje v studiu in za širšo prepoznavnost v javnosti. Glasbeno nadarjenih je veliko in mnogi ustvarjajo, pa žal ne prodrejo izven meja lokalnega, domačega okolja. Mi pa bi vas radi slišali, vas spoznali. Zato, sprejmete naše povabilo? Pridite v Slovenj Gradec, da se srečamo in morda skupaj začnemo nepozabno rast na glasbeni poti duhovno ritmične glasbe.

Stična mladih v malem

Vodja tehnične ekipe Stična diha, animatorka, prostovoljka in študentka Mojca Palir: „Trudimo se, da bi čimbolj nagovorili vse mladostne generacije, od otrok do starejših mladincev. Imamo več zborov, zavzete animatorje, oratorij. Nekateri mladi smo v župniji tudi kateheti, vodimo verouk in tudi na ostalih področjih pomagamo v župniji. Program Stične diha se bo začel ob 17. uri, pripravljenih imamo veliko delavnic. Prisluhnili bomo monodrami, slišali pričevanja skupine mladih in v pred izboru za Festival Ognjišče poslušali mlade talente, potem pa bo sledila zabava z mladim Stična Bandom. Pridružili se nam bodo tudi skavti, načrtujemo okrogli mizi o veri v različnih poklicih, mladi bodo tako lahko prisluhnili pogovoru z ljudmi iz različnih poklicev, na drugi okrogli mizi pa se bomo pogovarjali o vseh vidikih življenja mladih.“

Stična diha
Stična diha © Skam

KJE?

Elizabetin dom, Slovenj Gradec

KDAJ?

19. oktober 2013 med 17h in 21h

KAJ?
• Pester nabor delavnic
• Nastop Pričevalcev
• Češčenje pred Najsvetejšim z Evangelizatorji ljubezni in možnost spovedi (vzporedni program)
• Pred izbor novega glasbenega festivala, ki ga pripravlja Radio Ognjišče
• Koncert Stična benda

Pridite mladi, skupine, na neponovljivo glasbeno, izobraževalno in duhovno izkušnjo.

Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...