Slavi Košir
Jakob Čuk
Helena Križnik

Maronitski patriarh o krizi v Siriji

20.10.2013, 10:30

Maronitski patriarh Béchara Boutros Raï je v preteklih dneh sprejel delegacijo predstavnikov 11 francoskih krščanskih in muslimanskih združenj, ki so prišli v Libanon, da bi državi izrazili svojo solidarnost.

Partiarh je spregovoril o krizi v Siriji in odločno poudaril, da je „zahrbten cilj vojne v Siriji to, da bi Bližnjemu vzhodu odvzeli njegovo islamsko-krščansko kulturo in ohranjali stanje trajne vojne zaradi političnih in ekonomskih razlogov.“ Kot je poudaril kardinal Rai, gre za situacijo, ki ob prihajajoči zimi lahko postane humanitarna katastrofa. Že več kot milijon in pol beguncev iz Sirije namreč nima primerne nastanitve, šol ter zdravstvene oskrbe. Zato je patriarh pozval zahodne države, naj povzdignejo svoj glas in zahtevajo ponovno vzpostavitev miru.

Vir: Radio Vatikan

Nosilci Pohoda za življenje so bili letos mladi (photo: Marjana Debevec) Nosilci Pohoda za življenje so bili letos mladi (photo: Marjana Debevec)

Življenje nerojenih otrok šteje!

Množica pet tisoč ljudi se je danes dopoldne zbrala na že tretjem slovenskem Pohodu za življenje. Tokrat so si za geslo izbrali: Enakopravnost se začne pred rojstvom.

Martin Golob z Romkinjo (photo: osebni arhiv) Martin Golob z Romkinjo (photo: osebni arhiv)

Martin Golob in njegovi prijatelji Romi

"V življenju mora biti vedno nekaj novega, če ne duhovna rast, pa kakšna nova župnija." Tako se je uvodoma v oddaji Za življenje pošalil duhovnik Martin Golob, ki je pred kratkim v soupravo dobil ...

Družina (photo: pexels) Družina (photo: pexels)

"Mama je aspirin, ata pa apaurin"

Po dveh mesecih smo v oddaji Za življenje gostili specialnega pedagoga Marka Juhanta, ki pravi, da je čas, ki prihaja, zanj najlepši v letu. Ne samo zaradi pestrosti barv, tudi zato, ker stvari, ...