Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović

Maronitski patriarh o krizi v Siriji

Svet | 20.10.2013, 10:30

Maronitski patriarh Béchara Boutros Raï je v preteklih dneh sprejel delegacijo predstavnikov 11 francoskih krščanskih in muslimanskih združenj, ki so prišli v Libanon, da bi državi izrazili svojo solidarnost.

Partiarh je spregovoril o krizi v Siriji in odločno poudaril, da je „zahrbten cilj vojne v Siriji to, da bi Bližnjemu vzhodu odvzeli njegovo islamsko-krščansko kulturo in ohranjali stanje trajne vojne zaradi političnih in ekonomskih razlogov.“ Kot je poudaril kardinal Rai, gre za situacijo, ki ob prihajajoči zimi lahko postane humanitarna katastrofa. Že več kot milijon in pol beguncev iz Sirije namreč nima primerne nastanitve, šol ter zdravstvene oskrbe. Zato je patriarh pozval zahodne države, naj povzdignejo svoj glas in zahtevajo ponovno vzpostavitev miru.

Vir: Radio Vatikan

Svet, Cerkev po svetu
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...