Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović

Športni obisk ministrice Komel

| 28.10.2013, 11:11 Matjaž Merljak

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu Tina Komel nadaljuje z obiski naših skupnostni v sosednjih pokrajinah, tako je v petek, 25. oktobra 2013, obiskala slovenska športna društva na avstrijskem Koroškem.

Kot so sporočili iz USZS, je ministrico gostila Slovenska športna Zveza, ki ji predseduje Marijan Velik.Najprej je v Mladinskem domu SŠD Celovec svoje delovanje predstavil košarkaški klub KOŠ Posojilnica Bank Celovec. Sledil je ogled Športnega parka Welzenegg, kjer je po dolgih letih prizadevanja dobil svoj športni center nogometni Slovenski atletski klub SAK. Ministrica se je prav tako seznanila z delovanjem odbojkarskega Športnega kluba Posojilnica Aich/Dob in si ogledala dvorano, kjer klub izvaja svoje treninge in tekmovanja. Obisk je nadaljevala pri nogometnem Športnem društvu SC Globasnica, nato pri plezalnem športnem društvu Šentjanžu v Rožu.

Tina Komel se je udeležila tudi slovesne podelitve odlikovanj za zasluge za slovenski šport na avstrijskem Koroškem, ki jo je organizirala Slovenska športna Zveza na Koroškem. Svoj obisk je zaključila v Zahomcu na uradni slovesnosti ob 60. obletnici tamkajšnjega Športnega društva. Ob tej priložnosti je društvu podelila priznanje in zahvalo Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Vsako društvo, ki ga je ministrica obiskala, ji je predstavilo svoje delovanje. Društva so dejavna v različnih športnih panogah kot so: odbojka, košarka, nogomet, nordijski športi, plezanje, itd. Prav tako si je ministrica ogledala infrastrukturo, kjer slovenska in dvojezična športna društva izvajajo svoje aktivnosti.

Ministrica Komel je bila zadovoljna z organiziranostjo vseh športnih društev, ki so se predstavila kot delavna in organizirana športna skupnost, ki dosega zelo dobre rezultate na področju športa ter iz vrst katerih izhajajo odlični športniki in športnice.

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...