Ministrica odprla poslovno konferenco

| 24.10.2013, 20:56 Matjaž Merljak

V Termah Čatež in Brežicah je včeraj in danes potekala 4. v poslovna konferenca 'Mednarodno povezovanje lokalnega podjetništva', ki jo ob pomoči lokalnih ustanov organiziral Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Ministrica Tina Komel je ob odprtju poudarila, da je namen konference predvsem medsebojno spoznavanje udeležencev, saj je Uradu uspelo s pomočjo tudi drugih soorganizatorjev zbrati zelo raznolike in zanimive ustanove ter ljudi iz različnih gospodarskih panog, držav in poslovnih kultur.

Ministrica je poudarila, da je namen izvedbe poslovne konference predvsem zagotoviti vsem udeležencem širjenje obzorja ter gradnjo poslovnih in kulturnih mostov preko geopolitičnih meja. Udeleženci konference so na eni strani slovenska zamejska poslovna združenja, predstavniku diplomatskih predstavništev RS in poslovnih klubov ter slovenski in drugi podjetniki, ki prihajajo v večini iz držav nekdanje Jugoslavije, na drugi strani pa so domače gospodarske ustanove ter podjetja iz regije.

Konference se je udeležilo skupno več kot sto predstavnikov različnih ustanov in podjetnikov, kar potrjuje smisle in pomen prizadevanj Urada.

vir: USZS

Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic) Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic)

Bruseljski odmevi na brezno pod Macesnovo gorico

Razstava 3450 umorjenih – Jama pod Macesnovo gorico – slovenski Katin, ki je do 10. maja na ogled v Zavodu sv. Stanislava, je v angleški verziji nagovorila tudi obiskovalce Evropskega parlamenta v ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Kriza srednjega razreda se kaže v krizi učiteljstva. (photo: PixaBay) Kriza srednjega razreda se kaže v krizi učiteljstva. (photo: PixaBay)

Kriza učiteljstva kaže krizo smisla

Evropa ne ve, bi šla naprej - v tem kar si je zgradila v zadnjih štirih tisoč letih, ali bi se vsula same vase, proti vsemu - od evtanazije do uničevanja družine, je izrekel prof. dr. Jože Ramovš, ...