Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Zoran Predin v Skopju (foto: Slovenski center Skopje)
Zoran Predin v Skopju

V Skopju Predinova Druga žena v haremu

| 18.09.2013, 08:01 Matjaž Merljak

Slovenski center Skopje je pripravil predstavitev knjige „Druga žena v haremu“. Avtor je Zoran Predin, znani slovenski glasbenik, novovalovski kantavtor, vodja kultne rok skupine Lačni Franz in avtor himne Eurobasketa 2013.

Poleg avtorja Zorana Predina so bili sodelavci pri izvedbi predstavitve Sašo Stojkovski, Olga Stanković, prof. dr. Lidija Arizankovska – promotor knjige, M.Sc. Aleksander Krebl - promotor knjige, Dragan B. Kostić.

Zoran Predin je svojo knjigo pred makedonsko javnost predstavil na prireditvi, ki je bila v torek, 17. septembra 2013, ob 20. uri, v Društvu pisateljev Makedonije, ul. „Maksim Gorki“ 18, Skopje.

Danes (18. septembra 2013) pa Slovenski center Skopje organizira Večer slovenske glasbe in poezije ter srečanje s Tino Komel, ministrico v Vladi Republike Slovenije in obenem vodja Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu. Tam bosta tudi: Sandi Bonaca, vodja kabineta ministrice in Aleš Selan, višji svetovalec v Uradu za Slovence po svetu.

Na dogodku bodo nastopili člani Slovenskega centra Skopje, oziroma mladi Slovenci, ki živijo v Skopju, nastop bo imel tudi kantavtor Zoran Predin. Prireditev bo v NUB – Nacionalni in univerzitetni knjižnici Sv. Kliment Ohridski, Bul. „ Goce Delčev“ 6, Skopje. Dogodka bosta realizirana v sodelovanju z Adrio airways - Ljubljana, AAM - Skopje, hotelom Kontinental - Skopje, Društvom pisateljev Makedonije in Nacionalno in univerzitetno knjižnico Sv. Kliment Ohridski, Skopje.

Vabilo na srečanje z Zoranom Predinom
Vabilo na srečanje z Zoranom Predinom © Slovenski center Skopje

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.