Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Minister Židan in ministrica Komel na sejmu AGRA (foto: USZS)
Minister Židan in ministrica Komel na sejmu AGRA

Ministrica Komel na AGRA

| 29.08.2013, 08:21 Matjaž Merljak

Ministrica Tina Komel, vodja Urada Vlade RS za Slovencev v zamejstuv in po svetu USZS, je v torek, 27. avgusta 2013, na povabilo mag. Dejana Židana, ministra za kmetijstvo in okolje, obiskala 51. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA v Gornji Radgoni.

Kot so sporočili iz USZS, sta se ministrica in minister srečala s predstavniki kmetijskih organizacij Slovencev iz zamejstva AGRASLOMAK, ki so jima predstavili pomen slovenske kmetijske dejavnosti v zamejstvu za ohranitev in razvoj slovenskih skupnosti v zamejstvu.

Ministrica se je v pogovoru posebej zavzela za skupen nastop Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu in Ministrstva za kmetijstvo in okolje pri čezmejnih projektih s slovenskimi kmetijskimi organizacijami iz zamejstva.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.