Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Nadškofa Anton Stres in Marjan Turnšek (foto: ARO)
Nadškofa Anton Stres in Marjan Turnšek

Neresnično poročanje nekaterih medijev o življenju upokojenih nadškofov Stresa in Turnška

Cerkev na Slovenskem | 31.08.2013, 10:28 Marta Jerebič

Na Slovenski škofovski konferenci v zadnjih dneh z zaskrbljenostjo spremljajo tendenciozno poročanje nekaterih medijev o domnevnem »izgonu in kaznovanju« upokojenih nadškofov Antona Stresa in Marjana Turnška.

Ob tem poudarjajo, da niso dobili nobenega dekreta o kaznovanju oz. umiku obeh nadškofov v tujino. Nadškofa sta se za nekaj časa umaknila v zasebnost in se ne bosta pojavljala v javnosti z namenom, da njuna naslednika oz. apostolska administratorja nemoteno opravljata svoje delo. O svojem življenju in delu po upokojitvi sta nadškofa javno spregovorila v intervjuju na Radiu Ognjišče 31. julija letos. Kot v izjavi za javnost še piše tiskovni predstavnik dr. Tadej Strehovec, odločno zavračajo trditve nekaterih medijev (zlasti POP TV in Kanala A) o t. i. »sprenevedanju« Slovenske škofovske konference, ki naj bi zamolčala domnevni dekret o »izgonu in kaznovanju »nadškofov. Takšne trditve so zavajajoče, neresnične in so uperjene zoper dobro ime Slovenske škofovske konference, obeh upokojenih nadškofov, kot tudi zoper našo versko skupnost, še piše dr. Strehovec.

Vir: Katoliška Cerkev

Cerkev na Slovenskem
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.