Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Sestra Nikolina in Matjaž Merljak v studiu RO (foto: ARO)
Sestra Nikolina in Matjaž Merljak v studiu RO

Prenovljena stran z recepti

| 25.06.2013, 21:37 Matjaž Merljak

Vsak četrti ponedeljek v mesecu je gostja svetovalne oddaje Ponedeljkova 17. sestra Nikolina SŠ. Z njo sicer sodelujemo od leta 2006. V minulih letih je sestra pripravljala tedenske in dnevne rubrike, letos pa enkrat na mesec odgovarja na kuharska vprašanja poslušalk in poslušalcev. Spletno stran z recepti iz minulih sezon smo zdaj dopolnili s posnetki posameznih vprašanj in odgovorov letošnje sezone.

V šestih letošnjih oddajah je sestra Nikolina odgovorila na več kot 50 vprašanj poslušalk in poslušalcev.

V prvi letošnji kontaktni oddaji meseca januarja so poslušalke in poslušalce spraševali o sadni kremi, rižoti, brezglutenski dieti ter pripravi golaža.

V februarski oddaji smo slišali, zakaj krofi pijejo olje, kako pripravljamo sladko zelje in tudi recept za pripravo ajdovega kruha z orehi.

Pri marčevski oddaji smo slišali, kako speči krvavice, kaj lahko naredimo iz pšeničnega zdroba ter kako narediti kokosovo in pehtranovo potico.

Aprila je v svetovalni oddaji med drugim povedala, kako narediti omake k testeninam, ajdov kruh brez pšenične moke, princeske in kako konzervirati in uporabiti čemaž.

V majski oddaji je svetovala o solatah k jedem z žara, pa seveda o različnih težavah pri peki potice ter povedala nekaj receptov za jedi iz špargljev.

Junija je med drugim povedala, kako naredidit jagodno marmelado, pehtranovo potico, s čim izboljšati okus jedi - poslušalka ne sme vegete ali kocke ter kako narediti ribezov sok ali sirup.

Recepti in posnetki iz letošnje in preteklih let so še naprej na voljo na posebni spletni strani.

Sestra Nikolina in Matjaž Merljak
Sestra Nikolina in Matjaž Merljak © ARO

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...