Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Marjana DebevecMarjana Debevec

USZS pripravil poslovni imenik

| 02.07.2013, 09:12 Matjaž Merljak

Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu USZS si med drugim prizadeva za čim tesnejše sodelovanje slovenskih poslovnežev in poslovnih ustanov Slovencev zunaj meja RS s slovenskim gospodarstvom. V ta namen je pripravil že več konferenc, po dolgotrajnih prizadevanjih pa je na spletni strani objavil tudi poslovni imenik.

V poslovnem imeniku so imena, nazivi oziroma podatki o stikih s tistimi slovenskimi poslovneži, podjetniki in poslovnimi ustanovami, ki so USZS doslej dovolili objavo podatkov.

Dr. Zvone Žigon pravi: "Na prvi pogled se bo zdel imenik komu skromen, pa vendar - predstavlja vsaj začetek; poleg tega pa vsebuje tudi kar nekaj poslovnih ustanov, ki imajo svoje imenike lastnih članov, ti pa svoje prijatelje in sodelavce itd., tako da se za trenutno videnim številom naslovov skriva še dobršen del ledene gore...

S pomočjo imenika se bodo med seboj povezovali sami slovenski podjetniki širom sveta, slovenska podjetja in ustanove bodo preko imenika lažje vzpostavljali stik z njimi, po drugi strani pa bo tudi za same rojake, ki živijo in poslujejo zunaj meja RS, tak imenik nova vez z matično domovino in njenim gospodarstvom - namreč, zakaj pa ne bi svojega "slovenstva" udejanjali tudi preko poslovnega sodelovanja z matico...?!

Vse rojakinje in rojake ter prijatelje Slovenije, ki poslujete zunaj meja Slovenije, pa svoje ime pogrešate na imeniku, prisrčno vabimo, da se pridružite tej rastoči spletni družini. Svoje podatke in vaše dovoljenje za njihovo objavo lahko vpišete na priloženi obrazec, ki ga poskeniranega pošljite na naslov: zvone.zigon@gov.si. Seveda smo vam na voljo tudi za vse dodatne informacije v zvezi z imenikom ali drugimi temami."

Na USZS bodo veseli tudi stikov vaših sodelavcev in prijateljev, ki jim jih lahko posredujete, da se bomo nanje sami neposredno obrnili s prošnjo za vključitev v imenik.

Več o gospodarskih konferencah USZS

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.