Marko ZupanMarko Zupan
Antonio Tkalec (foto: Nika Gorenc)
Antonio Tkalec

Vabljeni na petkov praznični koncert

| 23.05.2013, 23:16

V tokratnem petkovem večeru, na praznik Marije pomagaj, zavetnice našega radija, nas Mateja F. Novljan, Marjan Bunič in Tadej Sadar vabijo, da prisluhnemo "živemu" koncertu, ki ga bo v našem največjem studiju pripravil odličen hrvaški glasbenik Antonio Tkalec, tudi sam velik marijin častilec. Za koncert je na voljo še nekaj prostih sedežev, do katerih lahko pridete s pomočjo sporočila na naši FB strani.

Antonio Tkalec je reden gost Marijafestov na Ptujski gori, razveseljeval pa nas je tudi z izjemnim nastopom v spremljevalnem programu enega od zadnjih festivalov Ritem duha. Je profesionalni glasbenik, ki svoje življenje v celoti posveča duhovni ritmični glasbi.

Prihaja iz Varaždina. Deluje kot pevec, skladatelj, zborovodja in umetniški vodja nekaterih festivalov. Prepeval in sodeloval je na skoraj vseh festivalih ritmično duhovne glasbe na Hrvaškem in po Evropi in je tudi organizator in nosilec mnogih dobrodelnih koncertov ter je član društva skladateljev Hrvaške.

Na letošnjem 9. Marijafestu se je predstavil s pesmijo Podarjam ti življenje, za katero je glasbo, besedilo in priredbo napisal sam. V petkovem večeru, ki se bo začel ob 21.00, jo bo skupaj z mnogimi drugimi zapel v živo, v pogovoru z Matejo in Marjanom pa odkril mnoge zanimive korake na svoji življenjski poti.

Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media) Papež na srečanju z mladimi v Benetkah (photo: Vatican Media)

Papež v Benetkah

Papež Frančišek se je dopoldne mudil v Benetkah. V mestu na vodi se je mudil približno 5 ur, v tem času pa obiskal ženski zapor, nagovoril umetnike na beneškem bienalu in se srečal z mladimi, ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...