Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Papež Frančišek blagoslavlja romarje (foto: p. Robert Bahčič)
Papež Frančišek blagoslavlja romarje

Lombardi: Papež vsekakor ni skušal izganjati hudega duha

Cerkev po svetu | 22.05.2013, 11:21

Tiskovni predstavnik Svetega sedeža p. Federico Lombardi je po mnogih vprašanjih novinarjev pojasnil, da papež Frančišek po bogoslužju na binkošti na Trgu sv. Petra ni izvajal eksorcizma. S tem je p. Lombardi zanikal poročanje medijev, ki so papeževo molitev nad nekim romarjem na Petrovem trgu predstavili kot javno izganjanje hudega duha.

„Papež vsekakor ni skušal izganjati hudega duha, pač pa je, kot to pogosto stori za bolne in trpeče, ki se mu ob srečanju predstavijo, želel moliti za trpečega romarja, ki ga je tisti dan srečal,“ je po poročanju Radia Vatikan pojasnil p. Lombardi.

Ustvarjalci oddaje 'Vade Retro' na televiziji TV 2000 so za mnenje ob svojem posnetku povprašali nekega eksorcista. Ta naj bi papeževo polaganje rok na bolnika in izraz na njegovem obrazu med molitvijo označil kot jasno znamenje za izganjanje hudega duha. V ta namen bodo tej tematiki posvetili celotno naslednjo oddajo, poroča spletni portal tednika Družina. Omenjena televizija se je sicer že opravičila za poročanje, ki je po njihovih besedah bilo „resnično le deloma“.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...