Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič
Slovenski gledališčniki iz Skopja (foto: Slovenski center Skopje)
Slovenski gledališčniki iz Skopja

Slovenci na DAF - Kočani 2013

| 01.06.2013, 10:32 Matjaž Merljak

Gledališka skupina Slovenskega centra Skopje je v petek, 31. maja 2013 nastopila na 49. Dramskem ljubiteljskem festivalu Makedonije, DAF - Kočani 2013.

Na letošnjem dramskem festivalu je gledališka skupina Slovenskega centra Skopje nastopala s predstavo "Strip strip - denarja kup".

Avtor predstave je Miloš Mikeln, režiserka Angela Stojanovska, mentorja sta Sašo Stojkovski in Olga Ravnjak Stanković.

Gledališka skupina Slovenskega centra Skopje iz Makedonije je letos aprila z isto predstavo nastopila tudi na 11. Otroškem festivalu gledaliških sanj v Slovenskem mladinskem gledališču v Ljubljani.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.