Marjan BuničMarjan Bunič
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Mladi iz San Justa z gostjo (foto: Svobodna Slovenija)
Mladi iz San Justa z gostjo

Mladina Našega doma se pripravlja na SMD

| 28.05.2013, 06:42 Matjaž Merljak

Svetovni dan mladih (SDM) se bliža. 23. julija 2013 se bo pričelo zborovanje, ki ga prireja katoliška Cerkev za mladino vsega sveta. Sklical ga je papež Benedikt XVI., papež Frančišek pa ga je potrdil in se ga bo udeležil. Pred dvema letoma je to srečanje potekalo v Madridu v Španiji, letos pa bo prirejeno v Riu v Braziliji.

Tudi mladina Našega doma San Justo se bo udeležila tega pomembnega dogodka. Skupina se pripravlja tako, da prireja razna verska srečanja.

V soboto, 27. aprila 2013, je bila povabljena v dom sestra Graciela Lages, članica reda »Sagrada familia de Urgel«, ki ga je ustanovila blažena Ana Marija Janer. Predavala je o letu vere in o geslu svetovnega dneva mladih: »Pojdite in naredite vse narode za moje učence«.

Veselo je mladim pripovedovala o njenih osebnih dogodivščinah in delu, ki ga z veseljem sprejema kot božja hči. Razložila jim je pomen grba leta vere ter predstavila njegovo himno. Govorila je o papežih Benediktu in Frančišku. Pokazala je Frančiškov grb, njegov pomen in nekatere papeževe nauke.

Sestra je mlade tudi pripravila na potovanje v Rio. Spraševala jih je in navduševala, naj se potrudijo, da bodo ob tem srečanju rastli kot osebe in Jezusovi učenci.

Za konec so se ob mirni glasbi utopili v molitev in se ob njej zahvalili Bogu za lepo priložnost, ki je bodo deležni ter ga prosili naj jim poglobi vero.

Zahvalili so se sestri Gracieli za govor in srečanje zaključili s prijateljsko večerjo in veselim razpoloženjem.

Mladi se pripravljajo na SDM v Riu
Mladi se pripravljajo na SDM v Riu © Svobodna Slovenija

Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic) Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic)

Bruseljski odmevi na brezno pod Macesnovo gorico

Razstava 3450 umorjenih – Jama pod Macesnovo gorico – slovenski Katin, ki je do 10. maja na ogled v Zavodu sv. Stanislava, je v angleški verziji nagovorila tudi obiskovalce Evropskega parlamenta v ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...