Marjan BuničMarjan Bunič
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Praznik češenj v Mačkoljah (foto: arhiv organizatorja)
Praznik češenj v Mačkoljah

Znova bo praznik češenj v Mačkoljah

| 23.05.2013, 09:08 Matjaž Merljak

Leto je naokrog, pomlad si - muhastemu vremenu navkljub - vztrajno utira pot in v Mačkoljah pri Trstu je že vse nared za 51. praznik češenj, priljubljeni vaški praznik.

Zadnji konec tedna v maju se v tej breški vasici zbere množica obiskovalcev. Rumeni plakati z rdečimi češnjami jih vabijo na prijetno druženje.

Člani in sodelavci Slovenskega prosvetnega društva Mačkolje, ki že od leta 1963 skrbi za izvedbo praznika, jim poleg izvrstnih jedi, pijač in sladkih češenj ponujajo bogat kulturno-zabavni program in ples ob glasbi priznanih skupin.

Letošnja izvedba se bo na mačkoljanski "Métežici" začela v petek, 24. maja, trajala pa bo, po že ustaljeni navadi, do ponedeljka, 27. maja.

Plesno-glasbeni del programa so prireditelji letos zaupali skupinam Alter Ego, 3 Prašički, Kraški muzikanti in Ansambel Nebojsega, nedeljsko popoldne bodo popestrile živahne melodije godbe na pihala od Svetega Antona pri Kopru.

Podrobne informacije o sami prireditvi so dosegljive na spletni strani.

Kje leži vas Mačkolje?
Kje leži vas Mačkolje? © geopedia

 

Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic) Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic)

Bruseljski odmevi na brezno pod Macesnovo gorico

Razstava 3450 umorjenih – Jama pod Macesnovo gorico – slovenski Katin, ki je do 10. maja na ogled v Zavodu sv. Stanislava, je v angleški verziji nagovorila tudi obiskovalce Evropskega parlamenta v ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...